NAČRTUJEJO RAST PRIHODKOV: Dobiček naj bi skupini Intereuropa prinesle tudi načrtovane investicije

Koper

Skupina Intereuropa letos načrtuje rast prihodkov od prodaje na 170,7 milijona evrov. Ob tem načrtuje 13 milijonov evrov bruto dobička iz poslovanja, kar bodo omogočile tudi načrtovane investicije v višini 6,9 milijona evrov, so včeraj prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Intereurope.

Planski dokument skupine je včeraj sprejel nadzorni svet družbe. "Skupina bo svoje aktivnosti usmerila v utrditev tržnega položaja vodilnega ponudnika celovitih logističnih storitev v Sloveniji in jugovzhodni Evropi," so izpostavili v Intereuropi, katere skoraj 81-odstotna lastnica je Pošta Slovenije.

Kot so navedli, bodo poleg investicij v logistično infrastrukturo in informacijsko tehnologijo vlagali tudi v zaposlene in razvoj logističnih storitev. Letos bodo s skupino Pošta Slovenije nadaljevali aktivnosti za izvedbo integracijskih postopkov in druge projekte za doseganje sinergijskih učinkov.

Družba Intereuropa je v začetku meseca uspešno izvedla refinanciranje več posojil, ki jih je urejala leta 2012 sklenjena pogodba o finančnem prestrukturiranju. S sindikatom bank pod vodstvom NLB je sklenila dolgoročno kreditno pogodbo v višini 54,85 milijona evrov, večinski lastnik Pošta Slovenije pa je za 80 odstotkov posojila izdala poroštvo.

Intereuropa po finančnem in poslovnem prestrukturiranju v minulih letih posluje dobro. Na ravni skupine je v prvih devetih mesecih lani ustvarila 120,2 milijona evrov prihodkov od prodaje, čisti dobiček je dosegel 4,2 milijona evrov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija