SKRIVNOST SREČE JE V PRVIH 30 MINUTAH DNEVA: Energijski recepti za boljše življenje

Trendi

Začetek dneva oblikuje naš vsakdanjik in s tem tudi naše življenje. Dihanje svežega zraka, topel napitek in postavljanje majhnih ciljev so recepti, ki jih Finci priporočajo prav vsem.

1. Pravilno začnite dan

Popijte kozarec tople vode ali čaja in pojdite na sprehod. Če nimate časa za sprehod, vsaj stopite ven in vdihnete svež zrak. Minimizirajte dnevne cilje, ker jih boste tako lažje dosegli. Če ne boste pričakovali preveč, ne boste zelo razočarani. Poudarek je torej na prioritetah.

2. Privoščite si hladen tuš

Finci verjamejo, da ima hladna voda terapevtske moči. Medtem ko večina sveta nima možnosti plavanja v ledenih jezerih, se lahko vsakdo stušira s hladno vodo, ki telesu da energijo, moč in ga prebudi.

3. Bodite hvaležni

Namesto da se osredotočamo na tisto, kar je bilo slabo, je dobro razmišljati o pozitivnih stvareh dneva in biti hvaležni zanje. Ni nujno, da jih zapišete, dovolj je, da razmislite, kaj je bilo dobro in za kaj vse ste hvaležni.

4. Prakticirajte dihalne vaje

Dihanje je najpogosteje nezavedno dejanje, ima pa velik vpliv na naše telo. Zato Finci pogosto izvajajo dihalne vaje, ki jim pomagajo pri umiritvi.

5. Zavestno se odločite, da se ne boste sekirali

Ko nas nekaj moti, včasih znamo o tem preveč dolgo razmišljati. A to je krog, ki ga je mogoče prekiniti. Finci pravijo, da je bil človek ustvarjen za veliko več kot samo za skrb. Ukvarjajte se le s stvarmi, na katere lahko vplivate ali jih spremenite. Določene zunanje okoliščine, na katere ne morete vplivati, pa bi morali odstraniti od sebe ali vsaj iz svojih misli. Na ta način vas postopoma ne bodo več obremenjevale.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  26 .04. 2021 ob  11: 52
Poskusu sem z mantro...ma hajde u tri pi... mat..,ma boli me k....,jeb...se vsi,pi...na nosu ti zrastla
Za nekaj casa deluje,pol pa so ko poloznice ki se vedno vracajo,al pa postar ki ima vedno kaj za podpisat
Piero Panin |  25 .04. 2021 ob  21: 22
Zavestno se odloci da se ne bos sekiral...
Nimam dovolj sirokega besednega sklada,nikoli mi ni ratalo