SKRIVALNICE UKRAJINCA V SEŽANI: Ukradel skuter, se zapeljal čez mejni prehod Fernetiči in pred lastnikom smuknil v tovornjak

Kronika

V petek je italijanska mejna policija obvestila Operativno-komunikacijski center (OKC) Policijske uprave (PU) Koper, da je neznani storilec v bližini meje s Slovenijo ukradel motorno kolo Aprilia 200 in se odpeljal v Slovenijo.

Fotografija je simbolična.

Prav tako je na Policijsko postajo Sežana poklical oškodovani 47-letni državljan Italije, ki je svoj ukraden skuter izsledil na terminalu v Sežani. Na kraj so takoj odhiteli policisti, ki so na kraju dobili storilca, 29-letnega državljana Ukrajine, in oškodovanca.

Ugotovljeno je bilo, da se je slednji po tatvini skuterja z njim pripeljal čez nekdanji mejni prehod Fernetiči, zapeljal na območje terminala, kjer je imel parkirano svoje tovorno vozilo. Državljan Ukrajine je z motorja odmontiral registrsko tablico in iz nahrbtnika oškodovanca vzel športna oblačila.

Ukraden skuter je izsledil sam oškodovanec, osumljenec pa se je ob opaženju skril v kabini tovornega vozila in je na pozive oškodovanca kasneje prišel iz kabine in mu vrnil oblačila odvzeta iz nahrbtnika.

Policisti so obvestili dežurnega državnega tožilca v Kopru, ki je naročil, da se opravi ogled, skuter zaseže, osumljenca zasliši in poda ovadba po redni poti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  22 .08. 2022 ob  18: 35
Verjetno je bil malo zmeden zaradi razmer doma, pa ga je "zaneslo"....ukrajince je treba razumet in z njimi moramo bit solidarni.

# sarkazem
galeb |  22 .08. 2022 ob  18: 26
16
Sori ma meni ti ukrajinci počasi počasi lezejo čez glavo. Prefrigani so ku hudir in na polno izkoriščajo da se nam evropejcem smilijo in smo jim dali zatočišče in ne vem kaj še oni pa nas prinašajo naokoli glih na vsakem koraku