SKRIVALI SO SE V TOVORNJAKIH: Na meji "ujeli" 14 migrantov

Slovenija

Policisti so na mejnem prehodu Gruškovje v sredo in danes v dveh turških in enem bolgarskem tovornjaku s turškim priklopnikom izsledili 14 migrantov, ki so v državo vstopili ilegalno, in jih predali hrvaškim policistom. Štiri migrante, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, so danes in v sredo odkrili tudi na območju Ilirske Bistrice.

V sredo zjutraj so policisti na mejnem prehodu Gruškovje pregledali tovorno vozilo turških registrskih oznak, ki ga je vozil 48-letni Turek, in pri tem ugotovili, da je bila pletenica, ki je speta s carinsko zalivko, prerezana in ponovno speta. Policisti so vozilo odprli in v njem odkrili štiri Afganistance in enega Pakistanca, stare od 16 do 20 let.

Danes zjutraj so policisti pregledali bolgarsko tovorno vozilo s turškim priklopnikom, ki ga je vozil 68-letni Bolgar. Zaznali so povečano prisotnost ogljikovega dioksida in srčni utrip, zato so tovorni del odprli in v njem odkrili tri Afganistance, stare od 16 do 30 let.

Malo pozneje so postali pozorni še na poškodovano pletenico, ki je speta s carinsko zalivko, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil 37-letni Turek. V pregledu tovornega dela vozila so v njem odkrili pet Pakistancev in enega Afganistanca, stare od 20 in 25 let, so sporočili s Policijske uprave (PU Maribor).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Janes |  23 .11. 2018 ob  10: 24
Skrbi me , kako se bo to nadaljevalo . Politiki se kregajo med sabo in za Slovenijo jim ni mar .
Policija |  22 .11. 2018 ob  17: 21
na mejnih prehodih odlično opravlja svoje naloge!