SKORAJ NEVERJETNO: 23-letnik imel doma 850 kilogramov pirotehničnih sredstev

Svet

Nemška policija je pri 23-letniku v Hamburgu zasegla 850 kilogramov pirotehničnih sredstev. Skupno so vsebovala okoli 80 kilogramov eksplozivnih snovi – 80-krat več, kot je v skladu z zakonodajo dovoljeno hraniti v zasebni hiši, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Fotografiji sta simbolični.

Policija je pri mladeniču posredovala po namigu sosedov. Pirotehnična sredstva so odkrili v njegovem stanovanju, kleti in dveh vozilih. 

Ognjemeti in petarde so v Nemčiji tradicija ob praznovanju novega leta, mnogi ljubitelji rakete izstreljujejo s svojih balkonov in dvorišč. Prodaja pirotehničnih sredstev je dovoljena le na zadnje tri dni v letu, Nemci pa so lani zanje lani zapravili 137 milijonov evrov.

Bolj žalostna tradicija pa so poročila o poškodbah in celo smrtnih primerih zaradi nepravilne rabe pirotehnike ali raznih nesreč. Ob prehodu v leto 2018 so pirotehnična sredstva terjala dve življenji, poškodovan je bil en otrok, petim ljudem so morali zaradi poškodb amputirati ude.

Med letošnjimi prazniki so v Nemčiji zabeležili več poškodb zaradi pirotehnike; med drugim je 14-letnik zaradi petard ostal brez prstov, 18-letnika pa so hospitalizirali s hudimi opeklinami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija