SKATE PARK JE ŠE VEDNO GRADBIŠČE: "Do prvih varnih spustov bo treba še malo potrpeti," opozarja Bržan

Koper

Mestna občina Koper na občinskem portalu poziva k odgovornem ravnanju na območju novega skate parka na Bonifiki. Kot so zapisali, nekateri objekt namreč že uporabljajo, s čimer pa lahko določene elemente na objektu poškodujejo. S tem se lahko zavleče tudi konec gradnje.

Kljub opozorilnim trakovom in napisom o prepovedi uporabe, so nov skate park na Bonifiki že zasedli številni uporabniki, navajajo na koprski občini. "Ker ureditev še ni končana, saj na objektu potekajo zadnja dela, ima ta še vedno status gradbišča, na katerega dostop ni dovoljen," je MOK zapisala na občinskem portalu.

Na to problematiko je na svojem Facebook profilu opozoril tudi župan Aleš Bržan. "Vem, da smo morali v Kopru na nov sodoben skate park čakati skoraj desetletje, a bo do prvih varnih spustov kljub temu treba potrpeti še do naslednjega tedna," je zapisal.

????Vem, da smo morali v Kopru na nov sodoben skate park čakati skoraj desetletje, a bo do prvih varnih spustov kljub temu...

Objavil/a Aleš Bržan dne Torek, 16. februar 2021

"Dovolite našim marljivim gradbenim delavcem, da park dokončajo prav tako skrbno in pazljivo, kot so ga tudi začeli," je še dodal. Gradnja naj bi bila zaključena v naslednjem tednu. 

Z gradnjo novega rolkarskega poligona za rolkarje, akrobatske rolarje in kotalkarje ter kolesarje BMX so sicer začeli že konec avgusta 2020. Stoji na območju slabih 900 kvadratnih metrov, naložba pa bo koprsko občino stala 240.000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  17 .02. 2021 ob  20: 08
Če pa pred naslednjimi volitvami spet pride tisti, ki nam je marsikaj obljubil in sedaj sedi ravno na stolčku, kjer bi lahko kaj naredil in ni naredil nič, bo letal iz naših gričev direktno do skate parka in če bo imel srečo mogoče celo do morja.
Mamina špela |  17 .02. 2021 ob  19: 27
V Gucih je bilo drugace, ko so zvedeli za nas problem je ex zupan poslal ekipo na teren..
Nato so bile volitve...
Vsaka Vas ve zasebe...kaj je bilo...in kako je bilo..in cesa ni..
Po mojem je sedaj tudi prevec betona za center, tudi prevec novoletnih luc...itd... |  17 .02. 2021 ob  16: 23
Ne samo pokrpati v 16 letih bi lahko naredili novo cesto, samo da so malo manj betona prekipali v Kopru. Vsa ta leta ste morali mučati, ker vam niti ni dana možnost za pogovor. Sedaj pa vas vsaka dlaka moti. Zdužite se, vsi krajani, predlagajte, tako kod druge KS in bo vse v redi. Res v 2 letih in to v 1 letu, pod Corana krizo ni mogoče vse ršiti.
Cesta, voda in kanalizacija , elektrita in telefonija so pogoji za ostanek na podeželju, drugače sledi odhod v mesto v draga najemniška stanovanja.
Sem z vami in vas podpiram!
Krepat ma ne molat!
Mamina špela |  17 .02. 2021 ob  13: 53
V Gucih(Vanganel) cakamo dograditev vodovoda do his .....in cesta...kanalizacija, ko se vozim po cesti imam obcutek da sem v kociji.
Istriano |  17 .02. 2021 ob  11: 07
Dokler je bil Popo so nam prišli vsaj kdaj pokrpat cesto, zdaj še to ne pridejo.
Istriano |  17 .02. 2021 ob  11: 02
Igrišče nam je bilo obljubljeno že pred zadnjimi volitvami, vloge in prošnje smo pa dajali veliko prej. Mogoče sem pa slep in ne vidim teh krasnih igrišč v Bošamarinu, Kampelu, Manžanu in v Gucih, od tu namreč vozimo otroke ali v Vanganel ali v Koper. Ampak, kot sem napisal, tudi mi volimo in tudi osli ne gredo dvakrat na led.
Fošina |  17 .02. 2021 ob  10: 19
E moj Istriano, slabo mi ti poznaš Koper. Skate park da bo sameval? Še končan ni, pa je bilo čez vikend že več kot sto ljudi gor. Kar se pa košev, golov in gugalnic tiče na zaledju, pa sploh ni problem, samo predlagaj in jih dobiš, če se tvoji sovaščani strinjajo s tabo. Tako deluje participativni. Še kaj drugega klikni na internetu, pa boš videl, da je občina lani naredila en kup igrišč na vaseh. Samo je treba predlagat, ne jamrat.
Istriano |  17 .02. 2021 ob  09: 41
-4
240.000 € za skate park, ki bo večinoma sameval, v zaledju pa večina zaselkov in vasi brez enega samega košarkaškega koša, gola ali gugalnice. Kaj mi iz okolice mesta Koper ne plačujemo davkov? Plačujemo jih in tudi na volitve hodimo.