SINDIKATI JAVNEGA SEKTORJA BODO SEDLI Z VLADO: Na mizi bo višina regresa za letni dopust

Slovenija

Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja bodo danes popoldne, prvič po menjavi vlade, sedli za skupno mizo. Med temami, ki se jih bodo lotili, sta regres za letni dopust za letošnje leto ter izplačilo dodatkov zaposlenim v javnem sektorju v času epidemije covida-19.

Branimir Štrukelj, glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije 

Pričakovati je daljšo razpravo, saj so iz sindikalnih vrst že v preteklih tednih ob izplačilih dodatkov opozarjali na nekatere nedoslednosti in arbitrarnosti, pa tudi na neenako obravnavo zaposlenih, ki so opravljali primerljivo delo.

Govorili bodo tudi o regresu za letni dopust za letos. Po zakonu je regres izplačan najmanj v višini minimalne plače, ki znaša 940,58 evra, in sicer najpozneje do 1. julija. Sindikati pričakujejo, da se bodo o višini regresa pogajali in predlagajo, da se regres vsem zaposlenim v javnem sektorju izplača v višini 1050 evrov.

Bodo pa sindikati po pričakovanjih tudi pod točko razno postavili še nekaj vprašanj. V delu sindikatov med drugim napovedujejo pobudo, da se lotijo ureditve dela na domu v kolektivni pogodbi. V času epidemije so bile namreč prakse v javnem sektorju različne, v primeru novega vala okužb pa se utegne delež tega dela zopet nekoliko povečati in je prav, da bi zadeve uredili, menijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija