Seja nadzornikov obstruirana, Mišič ostaja na čelu Luke

Nadzorni svet Luke Koper danes ni mogel glasovati o odpoklicu predsednika uprave Gašparja Gašparja Mišiča, saj so trije predstavniki zaposlenih sejo zapustili, pred tem pa je sejo zaradi zdravstvenih razlogov zapustila tudi članica Sabina Mozetič. Za takšno glasovanje bila potrebna prisotnost vsaj šestih od devetih članov.

Kljub tej "obstrukciji" so se preostali člani nadzornega sveta strinjali, da je Gašpar Mišič s svojim ravnanjem, ko je vozil v vinjenem stanju, škodil ugledu družbe, je v izjavi za medije poudarila prva nadzornica Luke Koper Alenka Žnidaršič Kranjc.

Odpovedali so mu pogodbo o uporabi službenega vozila

So pa Gašparju Mišiču zaradi kršitve določil nadzorniki odpovedali pogodbo o uporabi službenega vozila.

Ob tem je predsednica nadzornega sveta pozvala vse lastnike koprske družbe, ki s tožbo onemogočajo vpis statuta družbe v sodni register, da ukrenejo vse, da omogočijo učinkovito imenovanje in razreševanje uprave.

Gašpar Mišič, ki mu je prva nadzornica sicer priznala zasluge za premik pri projektu poglabljanja pristaniškega bazena, pa je znova poudaril, da torkov incident obžaluje, da pa njegov odstop ne bi bil najboljši za Luko. Zato se je odločil, da bo vztrajal na položaju.

Imenovali novega člana uprave

Člani nadzornega sveta so sicer za novega člana uprave, zadolženega za operativo in infrastrukturo, danes imenovali Andraža Novaka, ki je bil že do zdaj zaposlen v Luki.

Nadzorni svet pa danes ni sprejel poslovnega načrta za leto 2014, saj je ugotovil, da ta ni pripravljen v skladu s smernicami nadzornikov, upravi pa je naložil, da poslovni načrt dopolni, je še povedala Žnidaršič Kranjčeva.

Spartak |  12 .01. 2014 ob  11: 01
tokrat zadnja replika.
Zavajanje, laži, izkrivljanje, samovolja, predvsem pa lastni in samo lastni interes vodi spodaj omenjenega gospoda, ki vedno in redno sodeluje že vrsto let pri menjavah Uprav Luke d.d. Ne zanima me kaj kdo reče ali misli, zanima me resnica in resnica je, da so člani NS iz Luke d.d. neizmerno željni slave in denarja. Pa saj je GGM ugotovil kdo je v Luki glavni in se ne le-te prisesal, prilepil. Še delavski direktor je obrnil ploščo iz zaščitnika delavstva v zaščitnika bolnega in pohlepnega se ve koga. Protikorupcijsko zavezništvo je umrlo prav v Luki.
@Spartak |  12 .01. 2014 ob  10: 22
Sem mislil, da veš, ma vidim, da nimaš pojma. Glej kaj piše v PN "Želimo, da se v Luki nehajo stalne menjave uprav,” je Mladen Jovičić odgovoril na vprašanje, zakaj so trije nadzorniki iz vrst sindikata žerjavistov z obstrukcijo preprečili razrešitev Mišiča."
Balkan Style |  12 .01. 2014 ob  09: 53
je dokončno prevladal v Sloveniji. Ko nam išta može, ja sam najjaći, snađi se, odj*bi ... in podobne karakteristike.
Spartak |  11 .01. 2014 ob  19: 17
-1
V NS so trije predstavniki vseh zaposlenih delavcev Luke Koper d.d.. Ne mi govorit o sindikatu žerjavistov. Njih je vseh skupaj cca 150 - 200, v Luki pa je skupaj 1.000 redno zaposlenih. Če je bila kakšna manipulacija, zakaj ne ukrepate ostalih 800 delavcev v skladu z zakoni. Dragi moji samo stolčki so vas.
Imate tudi delavskega direktorja a ni on predstavnik vseh delavcev ali se morda motim. Delavci imate svoje predstavnike, svoje pravice in dolžnosti, zato imate vselej pravico in dolžnost, da nemudoma zamenjate tiste, ki se ne držijo pravil igre. Ponavljam GGM nima tu nikakršne vloge.
Fratar |  11 .01. 2014 ob  16: 28
Predstavniki zaposlenih v NS so de facto predstavniki žerjavistov, s svojimi ozkimi interesi. Nič drugega.
Izolan ribič |  11 .01. 2014 ob  16: 06
kaj zdej jaST ki vozim barko, to pomeni da sem lahko kandidat za lederja luke luke ?
Štakor |  11 .01. 2014 ob  15: 15
Nekoč pred dvajsetimi leti so vsi hiteli reševati Casino Portorož, čeprav mu je šlo takrat zelo dobro. Danes bi vsi reševali luko, čeprav vsi vemo, da ji gre zelo dobro...Zakaj niso pred dvajsetimi leti reševali Mehanotehniko, njej takrat res ni šlo dobro. Zakaj danes raje ne rešujejo raje Cimosa, ki mu gre zelo slabo...Zakaj bi vsi reševali podjetja, ki jim gre dobro...Še sama sreča, da so vsi na nož med sabo...Upajmo, da se ne bodo nikoli pobotali med sabo, kajti to bi pomenilo konec za luko.......
@Spartak |  11 .01. 2014 ob  15: 14
Kaj je Lokovšek podprl GGM-ja? Kaj ni GGM od sindikata žerjavistov? Kolikor vem, so žerjavisti zmanipulirali volitve v Svet delavcev, ki določi predstavnike delavcev v NS.
Spartak |  11 .01. 2014 ob  14: 17
Vi zaposleni v luki jamrate, da je sramota kar so naredili nadzorniki delavstva. Pa oni so vaš glas, vaši predstavniki, vaša podaljšana roka. Zato ste vi krivi za vse kar je slabega v luki. GGM je komaj prestopil prag svinjarije, prag sistemske korupcije. ON za svinjarije v luki ni nič kriv, on bo svinjarije naredil ali pa tudi ne. Dejstvo, ki ostaja je da ga ne morete zamenjati, zaradi matematike. Samo ne pozabite, da ima meč dve rezili. Pomnite in zamenjajte svoje predstavnike vi v Luki zaposleni ali pa utihnite. Sem pa zadovoljen, da se g. Lokovšek ne upa niti prikazati iz svoje dobro plačane mišje luknje.
Miško kralj |  11 .01. 2014 ob  13: 13
Njega i još koga se ne nadmudruje .
@ivo |  11 .01. 2014 ob  12: 30
e ivo čobane,vse ki so ustavili policaji jih je nekdo klical a? tudi meni so dali pihat in ji je nekdo klical a? samo jaz nisem bežal kot on, samo jaz se nisem kregal s policaji, samo jaz nise napihal. tega ti ne ločiš, ker tega nisi sposoben
Plebejc |  11 .01. 2014 ob  11: 46
Alora pridem vec ksno, ni druge....
1