ŠE VEDNO NE VERJAMETE, DA JE COVID RESNA BOLEZEN? Hrvaško pretresa novica o smrti 23-letnika

Svet

V zagrebški bolnišnici KD Dubrava je umrl 23-letni moški, ki je imel po besedah direktorja bolnišnice le visok krvni tlak in zmerno debelost. Ob tem je opozoril, da je covid-19 resna bolezen. Kot poročajo hrvaški mediji, se namreč stanje s covidom-19 na Hrvaškem poslabšuje, bolnišnične kapacitete pa se polnijo. Na pomoč zato v zagrebško bolnišnico prihaja tudi osebje iz drugih bolnišnic. 

V Klinični bolnišnici Dubrava je trenutno več kot 320 hospitaliziranih oseb, 55 ljudi pa je na respiratorju. Ivica Lukšić, direktor zagrebške bolnišnice, je pojasnil, da se borijo, "ni lahko, težko je, vendar se trudimo". Pojasnil je, da jim na pomoč prihajajo tudi iz drugih bolnišnic.

Paciente, ki niso covidni in urgenco pa so prevzele ostale bolnišnice. "Vsi trpimo po svoje," je še dejal Lukšić. A kot je poročal glasistre.hr, zaenkrat še ne bodo aktivirali zagrebške Arene

Žal je minuli konec tedna umrl 23-letni moški, ki je, kot pojasnjuje Lukšić, prišel s hudo pljučnico, vendar brez večjih pridruženih bolezni, poroča glasistre.hr.

"Imel je zmerno debelost in hipertenzijo, vendar je covid resna bolezen. To vidimo skozi post-covid. Covid je bolezen, ki prizadene več sistemov in pusti posledice," je dejal direktor in ob tem dodal, da je edini izhod iz tega stanja množično cepljenje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija