"ŠE PREHITRO SVA STARTALI": Mrakova in Macarolova v San Remu po prvem dnevu deseti

Piran

Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta bila lani izbrani za najboljšo slovensko ekipo leta, sta po prvem dnevu evropskega jadralnega prvenstva v razreda 470, ki poteka v San Remu in kjer branita lani osvojeni naslov, deseti. V prvi regati sta bili diskvalificirani, nato pa sta bili v naslednjih dveh regatah 4. in 14.

Skupaj imata 18 točk, ker se jima je 41 točk za diskvalifikacijo kot najslabši dosežek že črtalo iz skupnega seštevka.

"Danes je bil res zelo naporen dan. Najprej zjutraj ni bilo vetra in smo na morju čakali dve uri, da je zapihalo. Potem smo opravili tri regate. Zjutraj sem poleg tega še vedno čutila bolečine v podlahti. Dan se ni začel obetavno. Potem pa sva v prvi regati še prehitro startali. V naslednjih sva bili povprečni. Danes res nisva zadovoljni z jadranjem in upam, da bova jutri to popravili," je včeraj povedala krmarka Mrakova.

Vodita Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre, ki sta dosegli dve zmagi in osmo mesto (2 točki). Krmarka Millsova je olimpijska zmagovalka, ki pa za razliko od OI v Riu de Janeiru sedaj nastopa z drugo flokistko, z McIntyrejevo.

Drugi sta nekdanji svetovni podprvakinji Izraelki Gil Cohen in Noa Lasry (4) z zmago, tretjim in šestim mestom, tretji pa Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz (6), bronasti na OI v Riu, ki sta bili drugi, četrti in peti.

V moški sedemdesetčlanski floti 470 sta Rok Verderber in Matej Planinšič po treh regatah 63. (58), bila sta 28., 30. in 32. Med tekmovalkami je 40 posadk.

"Za najino znanje in izkušnje sva se kar dobro odrezala. Pri 25 vozlih in metrskem valu bi težko iztržila kaj več. Zadovoljna sva s hitrostjo, ker sva bila kar blizu konkurence, bližje, kot sva pričakovala glede na težke pogoje," pa je povedal Planinšič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  10 .05. 2019 ob  10: 58
Tudi, če ne zmagata naši punci sta super jadralki. Bravo!