SE PORAST OKUŽB NA OBALI ODRAŽA TUDI V IZOLSKI BOLNIŠNICI? Začeli povečevati število postelj za intenzivno nego

Izola

Splošna bolnišnica Izola (SBI) je v letu 2020 ustvarila 2,4 milijona evrov presežka prihodkov nad odhodki. Čeprav številke predvsem na račun covida-19 niso povsem takšne, kot so si želeli, pa je pomembno, da so v celoti poravnali izgubo iz prejšnjih let, je v izjavi po včerajšnji seji sveta zavoda poudaril strokovni direktor SBI Dušan Deisinger.

Novi predsednik sveta zavoda Aldo Brundula, ki je sicer predstavnik ustanovitelja, pa je izpostavil, da bo stremel k temu, da bo bolnišnica še naprej poslovala tako uspešno kot doslej, pri čemer ima zavod po njegovih besedah poleg zelo dobrega poslovnega izida tudi dobro strategijo za prihodnost.

Brundula je ob tem ocenil, da bo tudi sodelovanje z novima članoma sveta zavoda dobro ter da so medsebojno kompatibilni. Vlada je namreč prejšnji teden na dopisni seji razrešila dosedanji članici Majo Praček, ki je bila tudi predsednica sveta, in Biserko Simčič. Do izteka mandata sveta zavoda 17. maja pa je za predstavnika ustanovitelja imenovala Flori Banovec in Borisa Marzija.

V bolnišnici ne opažajo porasta okužb

Glede zaprtja izolskega covid oddelka je Deisinger opozoril, da ne glede na širjenje okužb v obalni regiji v bolnišnici ne opažajo porasta okužb, saj že najmanj tri tedne beležijo po manj kot 20 hospitalizacij. Ko bodo dosegli manj kot 500 hospitalizacij na ravni celotne države, bodo tako skladno z nacionalno strategijo zaprli izolski covid oddelek, za te bolnike pa bo skrbela novogoriška bolnišnica. Na včerajšnjem srečanju s predstavniki sestrske bolnišnice so se dogovorili, da bodo v Izoli s prihodnjim tednom, če bodo podatki glede hospitalizacij v obeh hišah še naprej ugodni, prenehali sprejemati bolnike s covidom-19, bodo pa še vedno oskrbeli bolnike, ki jih imajo trenutno pri sebi.

Dušan Deisinger

Odprli bodo vso operativo

Z zmanjševanjem pritiska zaradi bolnikov s covidom-19 so sicer že pred mesecem dni začeli ponovno povečevati število postelj za intenzivno nego. Prva naslednja naloga bo po Deisingerjevih besedah ta, da se bo intenzivni oddelek vrnil na svoje mesto, s čimer se bo lahko odprla tudi vsa operativa, nato pa se bodo v matične oddelke oz. ambulante vrnili tudi zaposleni, ki so delali na enoti za covid-19.

Predvideno točko o najemu prostorov, ki jih trenutno najema Medicor, so prestavili na eno naslednjih sej, saj so bili novi člani sveta o zadevi premalo informirani. Ob pretresanju te teme pa bodo naslednjič predvidoma sodelovali tudi predstavniki tega zasebnega zdravstvenega zavoda.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija