ŠE NISTE OKRASILI BOŽIČNEGA DREVESCA? To je razlog, zakaj se splača pohiteti

Trendi

Če božično smrečico okrasite novembra, lahko to pomeni, da ste prijetnejša oseba. Psiholog trdi, da prej ko postavite božične okraske, bolj srečni boste.

"V svetu, polnem stresa in tesnobe, se ljudje radi povezujejo s stvarmi, ki jih osrečujejo, in božični okraski pri mnogo ljudeh vzbujajo tiste močne in prijetne občutke iz otroštva," pravi psiholog Steve McKeown.

Po mnenju McKeowna so božični okraski vizualni znak, ki vas popelje na pot nazaj do otroškega vznemirjenja. Zato okraski v domu in okrog njega podaljšajo sezono navdušenja.

McKeown je tudi opozoril, da ljudje, ki postavljajo okraske, to običajno počnejo zaradi nostalgije, "bodisi za namen podoživljanja lepega čarobnega vzdušja ali kompenziranja za preteklo fizično ali psihično zanemarjanje."

Tisti, ki komaj čakajo, da bi postavili božično drevo in ostale okraske, spekli medenjake in podobno, se morda samo trudijo biti prijaznejši. Študija, objavljena v Journal of Environmental Psychology, je pokazala, da obstaja povezava med okrasitvijo doma za božič in tem, da se okrašen dom zdi sosedom bolj socialno odprt.

Raziskovalci so ugotovili, da lahko okrašen dom pomaga ljudem, ki nimajo prijateljev, "da se vključijo v družabne dejavnosti soseske".

Zatorej ni prezgodaj, da okrasite svoj dom, ki vas bo pripeljal do srečnejše in prijaznejše verzije sebe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija