ŠE NI KONEC? Andrej Grah Whatmough prepričan, da je njegova razrešitev nezakonita

Slovenija

Andrej Grah Whatmough, ki ga je svet Radiotelevizije Slovenije (RTVS) danes soglasno razrešil z mesta v. d. generalnega direktorja zavoda, meni, da so člani sveta storili kaznivo dejanje. Pogodba o zaposlitvi mu je namreč nezakonito prenehala. "Sodni mlini meljejo počasi, a verjamem, da bo na koncu zmagala vladavina prava," je tvitnil.

Razlogi za razrešitev so po njegovih besedah očitno izmišljeni, svet pa sploh nima pristojnosti razreševanja v. d. generalnega direktorja, je navedel. Po samem zakonu bi namreč moral delo opravljati do imenovanja nove uprave, je dodal.

Zavodu želi vse dobro. "V skoraj dveh letih in pol smo z ekipo naredili več kot marsikdo pred nami v celem mandatu. Zato predvsem hvala ekipi in vsem RTV-jevcem," je še navedel Grah Whatmough, ki sicer svetu ni odgovoril na razloge za razrešitev.

Člani sveta, ki so postopek njegove razrešitve začeli 30. junija, mu očitajo nespoštovanje sklepa sveta, po katerem bi jim moral zagotoviti strokovno pravno pomoč za izvajanje pristojnosti in nalog sveta. V nadaljevanju mu oporekajo, da nekatere njegove odločitve ne sodijo med tekoče posle. Kot takšne vidijo denimo nakup grafik v vrednosti 37.700 evrov, prodajo delnic Eutelsat Communications in sklenitev pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas z Rajkom Geričem na mestu urednika oddaj scenarista in zatem še aneksa za funkcijo odgovornega urednika v informativnem programu drugega televizijskega sporeda.

Predsednik sveta zavoda Goran Forbici je po današnji izredni seji sveta izrazil upanje, da izvedena razrešitev in imenovanje novega v. d. generalnega direktorja pomenita prvi korak k stabilnosti zavoda, s tem pa "prvi korak v normalnost in v boljše čase za vse poslušalce, gledalce in bralce", je poročal Radio Slovenija.

Novi v. d. generalnega direktorja Zvezdan Martič pa je glede na poročanje radia izpostavil, da je bilo do zdaj že toliko prekoračitev omejitev, ki jih prinaša vedejevstvo, da sam pri svojem delu niti približno ne želi in nima namena presegati tistega, kar je najbolj nujno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pesceserra |  04 .08. 2023 ob  09: 11
Ukinit obvezen rtv prispevek
japajade |  03 .08. 2023 ob  21: 55
To se res lahko dogaja samo v Sloveniji in ne zaman njega dni Milčinski pisal o Butalah , kot da bi vedel, da prišel bo čas tudi za njih ! Sedaj se tki. v.d. generalni direktor sklicije na nezakonito razrešitev njega, za katerega je delovno sodišče pravnomočno presodilo, da je bil nezakonito izvoljen in imenovan za generalnega direktorja ! ... je pa res, da desničarsko mnenje je tako ... po JJ, .... ne priznajem ovaj sud, ako ne sudi , kako ja oču , da presudi !
Bayliner |  03 .08. 2023 ob  20: 59
......je tvitnil....... ima priznanega mentorja...
joe jaxson |  03 .08. 2023 ob  19: 47
-1
janez, ueee, ueeee, ueee