ŠE JIH NI IZUČILO: 44-letnica na MP Dragonja pripeljala "oborožena" s ponaredki

Kronika

Ljudi še kar ni izučilo, da na meji ne smeš kazati ponarejenih dokumentov. Še vedno se najdejo taki, ki bi se s ponarejenimi potrdili o negativnem testu na covid-19 radi izognili karanteni. Na mejnem prehodu Dragonja so v ponedeljek zalotili kar tri, vsem sledi kazenska ovadba.

Po poročanju Policijske uprave (PU) Koper je na mejni prehod Dragonja včeraj ob 8.50 z namenom vstopa v državo pripotovala 44-letna državljanka Slovenije in policistom, zaradi uveljavljanja olajšave glede izvajanja ukrepov za zajezitev širjenja nalezljive bolezni covid-19, pokazala ponarejeno potrdilo o hitrem antigenskem testu. Policist je pri potnici našel še štiri takšna potrdila, za katere obstaja sum, da so ponarejena. 

Podobna zgodba se je na istem mejnem prehodu ponovila še v popoldanskih urah. Policistu sta ponarejen PCR test pokazala tudi 25-letni moški in 27-letna ženska, oba državljana Slovenije. Listini sta bili zaseženi.

Po končani preiskavi dokumentov bo zoper vse tri podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja ponarejanja listin, so še zapisali na koprski PU.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija