ŠE ENA UTOPITEV V IZOLI? Iz vode potegnili 85-letno žensko; kljub oživljanju ji niso mogli pomagati

Kronika

Včeraj ob 11. uri so reševalci iz morja pri plaži Delfin v Izoli potegnili 85-letno žensko, državljanko Slovenije. Kljub oživljanju ji na kraju niso mogli več pomagati, sporočajo s Policijske uprave (PU) Koper. Zdravnik je ugotovil, da ni šlo za utopitev ampak zastoj srca. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom obvestili državno tožilstvo.

Fotografija je simbolična.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 205 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč z materialno škodo, eno z lažjimi telesnimi poškodbami in dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so našli ukradeno vozilo, obravnavali pet tatvin in eno kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti izvedli pet intervencij.

Preko noči je neznani storilec iz plovila, ki je bilo privezano v marini Koper, odtujil solarni reflektor, vreden 600 evrov. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba.

Na Šmarski cesti so policisti našli kolo z motorjem znamke Sym Orbit, ki je bil 4. julija letos prijavljen kot ukraden. Po opravljenem ogledu so policisti skuter vrnili 50-letnemu oškodovancu. Zoper storilca tatvine sledi kazenska ovadba.

Izolski  policisti so ob 20.21 posredovali v enem od gostinskih lokalov, kjer je javni red in mir kršil vinjen 44-letni moški, državljan Slovenije. Ker se moški ni umiril niti na zakonite ukaze policistov, naj s kršitvijo preneha, so le-ti zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Moškemu so policisti izdali plačilni nalog, zoper natakarja in odgovorno osebo gostinskega obrata pa sledi še hitri postopek zaradi kršitve določil Zakona o omejevanju porabe alkohola.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Koper obravnavali 24 ilegalnih migrantov. Pri Podstenjah so policisti prijeli devet državljanov Nepala in enega državljana Kitajske; v Prapročah so izsledili tri državljane Turčije in enega državljana Irana, ki je zaprosili za azil; v Zabičah sta bila prijeta dva državljana Sirije; v Ilirski Bistrici so prijeli enega državljana Alžirije; pri Podpeči pa še štiri državljane Bangladeša in tri državljane Pakistana. Postopki zoper tujce potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  15 .07. 2021 ob  15: 00
-1
Zanimivo statistiko ima plaža Delfin...nlpotopljeni ljudi na razmerje 10/10 se jih be reši. Fascinantno. A reševalci iz vode dajejo kaj vode po takšni intervenciji? Samo vprašam.
Pjero Panin |  14 .07. 2021 ob  19: 10
-1
Gostje hotela Delfin mu hodijo umirat na plazo,ta revez od resevalca bo imel kar dobro zafrustrirano sezono.
Do kolen v vodo,to je vse