ŠE DVA DNEVA DO OSREDNJEGA MODNEGA DOGODKA JESENI: V Kopru že vse nared za Stylo 2019

Koper

V sredo, 9. oktobra, ste vabljeni v dvorano sv. Frančiška Asiškega, na osrednji modni dogodek letošnje jeseni, na katerem se bo s svojo vizijo mode prihodnosti javnosti predstavilo osem mladih modnih oblikovalcev. Gre za finaliste javnega natečaja Stylo 2019, ki ga Center mladih Koper prireja četrto leto zapored. Modna revija se bo pričela ob 20. uri.

Še dva dneva nas ločita od sklepnega modnega dogodka Stylo 2019, na katerem bodo svoje kreacije predstavili Jaka Podgoršek, Ines Čeperlin, Valentina Kolander, Petra Jerič, Admir Kapič, Zala Hrastar, Kristi Komel in Nina Znidaršič, ki jih je strokovna komisija izbrala med 15 prijavljenimi na javni natečaj Centra mladih Koper. Vsak se bo predstavil s štirimi kosi oblačil, kar pomeni, da boste lahko na modni brvi občudovali 32 različnih modnih kombinacij.

Tudi tokrat bo zadnjo besedo pri izboru zmagovalca imela ocenjevalna komisija, ki jo poleg urednice revije Elle Petre Windschnurer ter slovenske modne oblikovalke Matee Benedetti, sestavlja še voditeljica, novinarka in modna poznavalka Lorella Flego. Komisija je prvo ocenjevanje opravila že na 'fittingu' minuli teden, najboljšega, ki bo prejel denarno nagrado v višini 1500 evrov in obširno predstavitev v slovenski izdaji revije Elle, pa bodo uradno razglasili to sredo.

Kot vse kaže, bo imela letos komisija res težko nalogo, saj je med finalisti kar nekaj takih, ki bi se s svojimi kreacijami zlahka kosali z mladimi modnimi oblikovalci iz tujine. Kot je ob tem povedala urednica revije Elle Petra Windschnurer, lahko na finalni prireditvi pričakujejo spektakularno doživetje tako modni navdušenci kot tudi tisti, ki se z modo ukvarjajo profesionalno. Navdušenja nad letošnjimi kreacijami ni mogla skriti niti slovenska modna oblikovalka Matea Benedetti, ki obljublja, da bo modna revija prava eksplozija ustvarjalnih idej in natančne izdelave.

Deli novico: