ŠE 19.940 ZAŠČITNIH MASK OBČANOM KOPRA: Povprašajte na sedežu svoje krajevne skupnosti!

Koper

Koprska občina je dobila dodatnih 19.940 zaščitnih mask za enkratno uporabo, ki jih bodo prebivalcem v teh dneh razdelile tamkajšnje krajevne skupnosti.

Ker je bilo v prvih tednih težko priti do zaščitnih mask, rokavic in razkužil, je koprska občina vso pridobljeno opremo namenila zdravstvenemu osebju, izvajalcem socialnih programov in drugim izpostavljenim kadrom. Pred dnevi je prve pakete zaščitne opreme začela deliti med občane.

V preteklih dneh so ranljivim skupinam razdelili 6.000 mask za enkratno uporabo, in sicer v paketih po tri. Do konca tega tedna pa bodo med občane razdelili še 19.940 mask. Od tega je 14.750 kirurških mask, ki jih je kupila občina sama in 5.190 papirnatih mask, ki jih je dobila od države. Poleg mask je 22 krajevnih skupnosti prejelo tudi razkužila in rokavice.

Kot poudarjajo na MOK, naj se občani za več informacij obrnejo na sedež krajevne skupnosti.

Sicer je Mestna občina Koper od razglasitve izrednih razmer do danes skupaj nabavila in razdelila 97.724 kosov zaščitne opreme in sredstev, od tega 38.450 zaščitnih obraznih mask, 58.224 zaščitnih rokavic, 243 zaščitnih oblek, 59 zaščitnih očal, 721 razkužil za roke in 27 razkužil za umivanje tal.

Večji del opreme je namenila zdravstvenemu osebju in za zaščito delavcev, ki so zaradi narave svojega poklica bolj izpostavljeni tveganju za okužbo z novim koronavirusom, del pa je razdelila med društva, zavode in organizacije, izvajalce socialnovarstvenih programov v koprski občini, v katere so vključene ranljive skupine občank in občanov. Poleg tega je aktivirala proizvajalce in dobavitelje pralnih mask ter društva, ki šivajo zaščitne obrazne maske.

Se je pa v zadnjem tednu ponovno sprostila dobava zaščitne opreme, ki jih je mogoče kupiti v trgovinah, lekarnah in na bencinskih servisih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kolibri123 |  19 .04. 2020 ob  12: 28
To leti na vlado kot neuspešnega uvoznika mask in zaščitne opreme in na 200 milijonov € zapravljenih za ničvredno robo
Kolibri123 |  19 .04. 2020 ob  12: 26
Mah, naj se grejo solit s temi maskami za enkratno uporabo, odločno premalo in prepozno in predrago. v pol dneva jih porabiš več kot to. Po enem mesecu in zakonski obveznosti, da moramo imet maske, smo si jih občani po internetnih navodilih na roke sešili iz starih majic, se navadili zavijat v rute pred vrati štacun, kdor pa hoče imet odlično pralno iz večslojenga blaga, jo lahko naroči za cca 3 evre od domačega podjetja na internetu za večno uporabo. Mar bi za ta denar nekemu invalidskemu podjetju kupili šivalne stroje, da bi jih v sloveniji šivali za realno ceno, pa še nekaj ljudem bi pomagali prit do kruha.