ŠAREC O PRISLUŠKOVALNI AFERI: "Slovenija s Hrvaško ni v nič večjem sporu, kot smo bili doslej"

Slovenija

Premier Marjan Šarec je včeraj zagotovil, da ob prisluškovalni aferi glede arbitraže Slovenija s Hrvaško ni "v nič večjem sporu, kot smo bili doslej, tudi nobenih izrednih razmer ni". Kljub srečanju s hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem minuli teden pa Hrvaška ni nič bolj pripravljena na implementacijo arbitražne razsodbe, je dodal.

Ob robu seje državnega zbora je na novinarska vprašanja dodal, da je povedal že vse v povezavi s to afero. "Dodam lahko samo to, da me žalosti, da del slovenske opozicije, pa še kdo, bolj sodeluje s Hrvati kot pa z domačo politiko. Tega na Hrvaškem ne boste našli, tam je enotnost," je opozoril Šarec. Nadaljeval je, da v Sloveniji nekateri "vsak trenutek izkoristijo, da lahko blatijo domačo politiko, na ta način, da se hvali druge in govori, kako so zadeve neprimerne". Na vprašanje, katere konkretne primere ima ob tem v mislih, je Šarec odvrnil, da se ve, "kdo v zadnjih dneh največ tvita in kdo govori, da nismo prav naredili".

Kot je poudaril, se moramo boriti za svoje interese. "Kakšna država pa smo, če ne bomo povedali, da nas kakšne stvari kdaj pa tudi motijo. Vsaka država dela za svoj nacionalni interes in tako mora tudi Slovenija," je dejal Šarec.

V preteklih dnevih so se medtem pojavili nekaterih dvomi, kako je televizija POP TV dobila posnetke o poskusu vplivanja na televizijo. Šarec je včeraj zavrnil očitke, da jih je televizija dobila od vlade, prav tako ne verjame, da so jih mediji dobili od Sove. Zatrdil je tudi, da prisluhov sam ni slišal, dokler jih niso objavili mediji, pred tem je bil obveščen samo, da "nekaj obstaja". Po njegovih besedah nekateri ljudje le iščejo vse možne razloge, da bi se očrnilo domačo vlado, ki ne dela drugega, kot da se bori za slovenski interes.

"V bodoče bi si pri tem želel več enotnosti," je poudaril Šarec. Po njegovi oceni je narobe, da se ves čas sklicuje na neke tuje vlade, kako one dobro delajo, Slovenija bi pa morala molčati in se nikoli na nič odzvati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija