SANJSKA SEZONA ZA VODIŠKA: Koprčan do vrha svetovne jakostne lestvice (FOTO)

Koper

Slovenski jadralec Toni Vodišek je po odličnih nastopih na Kitajskem, nanizal je kar tri zmage zaporedoma v svetovni seriji kitefoil, prevzel tudi vodstvo na najnovejši svetovni jakostni lestvici.

Devetnajstletni slovenski jadralec s padalom se je v članski konkurenci na sam svetovni vrh izstrelil konec julija v Gizzeriji, kjer je prvič stal na najvišji stopnički zmagovalnega odra.

Koprčan je minuli konec tedna uspeh dopolnil z zmago na drugi etapi v Weifangu, sedaj pa je svetovno konkurenco ugnal še v Pingtanu, od koder se vrača kot glavni favorit za skupno zmago in po novem tudi kot vodilni na svetovni jakostni lestvici.

Tretja tekma svetovne kitefoil serije se je na stičišču vzhodno- in južno-kitajskega morja zaradi nevarnih razmer končala z odpovedjo zadnjih treh plovov in novo zmago Primorca.

Najstnik s slovenske obale je v sedemnajstih regatah devetkrat prijadral prvi skozi cilj in poleg medalje v žep pospravil tudi levji delež denarnega sklada, ki je tokrat znašal 40.000 ameriških dolarjev.

"V Pingtanu takega uspeha nisem pričakoval, saj jadranja v močnih vetrovih nisem vajen. Tekmovanje v več kot 25 vozlih in penastih valovih je bilo na trenutke kar strašljivo, zato me najbolj veseli podatek, da sem dobil več kot polovico regat," je bil z vnovično potrditvijo vrhunske forme zadovoljen Vodišek, za katerim je naravnost sanjska sezona.

Verjetnost, da bo tam ostal tudi po zadnji etapi serije je velika, saj je na Daljnem vzhodu blestel tako na tehnično zahtevnih progah kot tudi v telesno napornih razmerah. V svetovni karavani zato velja za trenutno najbolj vsestranskega kajtarja in med 2. in 6. oktobrom mu bo v Cagliariju na jugu Sardinije težko kdo preprečil, da bi popolni sezoni postavil piko na i v šampionskem slogu.

V razvrstitvi mu v hrbet gledata Francoza Alex Mazella in Maxime Nocher na drugem in tretjem mestu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija