S TOVORNJAKA PADALI BETONSKI ZIDAKI: Šofer hitrost prekoračil za 50 kilometrov na uro! (FOTO)

Kronika

Na avtocesti med priključkoma Novo mesto zahod in Novo mesto vzhod je v četrtek s tovornega vozila zaradi nepravilno zavarovanega tovora padlo več betonskih zidakov, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Zaradi hitrega odziva in previdnosti ostalih udeležencev v prometu ni prišlo do prometne nesreče, so sporočili novomeški policisti.

O nevarnih razmerah so obvestili pristojne službe, ki so območje zavarovale in odstranile razsuti tovor.

Ob kontroli tahografa v tovornem vozilu so policisti ugotovili, da je 40-letni voznik na odseku avtoceste po klancu navzdol vozil s hitrostjo 129 kilometrov na uro, kljub temu da je hitrost za to skupino vozil omejena na 80 kilometrov na uro, prekoračil pa je tudi čas dovoljene vožnje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in uvedli prekrškovni postopek tudi zoper pravno osebo.

Zakon sicer določa, da morajo biti tovor in naprave, ki so namenjene za prevoz, na in v vozilu naložene in pritrjene tako, da ne predstavljajo nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa, ne povzročajo škode na cesti in objektih, ne onesnažujejo okolja, ne zmanjšujejo stabilnosti vozila, ne zmanjšujejo preglednosti vozniku in se ne razsipajo ali padajo z vozila, so še opozorili na policijski upravi Novo mesto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija