S KROSOM NA OBALNI CESTI ZBIL KOLESARJA: Koprski policisti zaključili s preiskavo, to so ugotovitve

Kronika

Koprska policijska uprava (PU) je 29. februarja objavila javni poziv pričam prometne nesreče, ki se je zgodila dan prej, 28. februarja, na sprehajalni poti med Izolo in Koprom, v kateri sta bila udeležena kolesar in neznani voznik oranžnega kros motorja. Ta naj bi tik pred nesrečo vozil po zadnjem kolesu, po nesreči pa pobegnil. Preiskava dogodka je zdaj zaključena.

Fotografija je simbolična.

Osumljeni je prehiteval kolesarja po levi strani na neprimerni bočni razdalji, tako da je kolesarja z desno stranjo oplazil, zato je ta padel in se poškodoval. Po trčenju je osumljeni 20-letni motorist, brez da bi ustavil in nudil pomoč poškodovanemu, odpeljal s kraja nesreče, so ugotovili koprski policisti.

Na podlagi zbranih obvestil in dokazov je podan utemeljen sum, da je motorist storil kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu in kaznivo dejanje zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči, s tem da je v cestnem prometu povzročil neposredno nevarnost za življenje ali telo osebe, vozil predrzno in brezobzirno po kolesarski stezi motorno kolo kros izvedbe, katero je namenjeno izključno za hitrostna tekmovanja na cestah oziroma na tekmovališčih, in pri prehitevanju drugega udeleženca v cestnem prometu ni upošteval pravil o zadostni bočni razdalji, po prometni nesreči pa ni pomagal poškodovanemu v prometni nesreči in je odpeljal s kraja nesreče.

Zoper 20-letnega voznika, doma iz okolice Kopra, so podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru zaradi povzročitve prometne nesreče.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  21 .06. 2024 ob  18: 12
21
Upam na odvzem vozniske in motor pod preso!!