Rusija zaznala izstrelitev dveh raket v Sredozemlju

Rusija je danes sporočila, da je njen sistem za zgodnje opozarjanje zaznal izstrelitev dveh raketnih izstrelkov iz osrednjega dela Sredozemskega morja proti njegovi vzhodni obali. Druge države zaenkrat ne poročajo, da bi zaznale kaj podobnega.

Rusija je sporočila, da je do izstrelitev prišlo ob 10:16 po moskovskem času (8:16 po srednjeevropskem času). Izstrelke je zaznal opozorilni sistem v mestu Armavir v južni Rusiji, je sporočilo ministrstvo za obrambo.

Ruski obrambni minister Sergej Šojgu je o dogodku že poročal predsedniku Vladimirju Putinu, še dodaja francoska tiskovna agencija AFP. Do domnevnega incidenta prihaja v času priprave zahodnih držav za napad na Sirijo.

Medtem so iz ruskega veleposlaništva v Damasku sporočili, da pri njih niso zaznali opozorilnega signala o napadu. Da z domnevno izstrelitvijo raket niso seznanjeni, je sporočil tudi Izrael.

Ameriška vlada je medtem zagotovila, da ZDA iz svojih ladij in letal v Sredozemlju niso izstrelile nobenih raket. Zveza Nato pa je sporočila, da "preverja poročila" o izstrelitvi.