ROK ZA ODDAJO IZHODIŠČ ZA SLAVNIKOVE GARAŽE SPET PODALJŠAN: Bržan na sestanek z investitorjem, CI Novi Slavnik in domačini, ki nočejo "betonitisa"

Koper

Pred tednom dni smo poročali, da je koprska občina podaljšala rok objave predloga izhodišč za pripravo občinskega prostorskega načrta (OPPN) za območje nekdanjih Slavnikovih garaž in datum javne predstavitve za 14 dni. Avtomatik Delovišče je ob tem opozorilo, da investitor zavaja z načrti. Danes so iz koprske občine sporočili, da sta rok za objavo predloga izhodišč za pripravo OPPN in datum javne predstavitve spet podaljšana za 14 dni. V vmesnem času se namerava koprski župan Aleš Bržan sestati s krajani, investitorjem in predstavniki civilne iniciative.

Pogled s Stritarjeve ulice zdaj in potem, ko bodo zgrajeni objekti. Foto: Inicivativa Novi Slavnik

Predlog izhodišč za pripravo OPPN Slavnik bo v prostorih krajevnih skupnosti (KS) Semedela, Za gradom in Koper – center javno objavljen do vključno 21. aprila 2021. Do takrat je mogoče podati pisne pripombe in predloge na posebnem obrazcu, ki je dostopen na povezavi:

https://www.koper.si/regulation/oppn-za-ureditev-obmocja-slavnik/

Obrazec je potrebno poslati na naslov Mestna občina Koper, Verdijeva 10, 6000 Koper ali na elektronski naslov obcina@koper.si, s pripisom Pripombe na izhodišča za pripravo OPPN Slavnik.

Občina je določila tudi nov datum javne predstavitve. Če bo epidemiološka slika dopuščala, bo ta potekala 14. aprila 2021.

"Zaradi trenutno veljavnih ukrepov za preprečevanje in zajezitev okužb z virusom SARS-CoV-2 bo število udeležencev na javni predstavitvi omejeno. Zainteresirani morajo zato svojo udeležbo predhodno najaviti," pojasnjujejo na koprski občini.

Prijave bodo zbirali v prostorih krajevnih skupnosti Semedela, Za gradom in Koper – center med 22. marcem in 9. aprilom 2021 oziroma na naslovih rozana.gomboc@koper.si (KS Semedela in KS Za gradom), neda.bozic@koper.si (KS Koper – center) in tajnistvo.UPRN@koper.si. Kako bo javna predstavitev potekala, bodo podrobneje predstavili 12. aprila na spletni strani Občine Koper in na sedežih KS Semedela, KS Za gradom in KS Koper – center.

Pogled z Erjavčeve ulice.

Koprski župan Bržan se bo v vmesnem času sestal s predstavniki Civilne iniciative Novi Slavnik, predstavniki krajevnih skupnosti Semedela, Za gradom in Koper – center ter investitorjem, z namenom uskladiti stališča in poiskati skupno rešitev za nadaljnji razvoj tega območja.

Vsa dokumentacija je dostopna na:

https://www.koper.si/regulation/oppn-za-ureditev-obmocja-slavnik/.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  23 .03. 2021 ob  08: 27
bivši župan, ki ga močno skrbi, da bo vse pozidano, se še ni oglasiljQuery112307674465849189726_1616484244396?????
alfa |  23 .03. 2021 ob  07: 42
nastalo bo mini ljubljansko naselje
vseved |  22 .03. 2021 ob  19: 55
Investitor že zbira rezervacije ?