ROGLIČ ŠE DRUGIČ OSVOJIL VUELTO: V hladnem in deževnem vremenu odbil vse napade

Svet

Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma) bo v nedeljo v Madridu še drugič zapovrstjo osvojil dirko po Španiji. V današnji 17. etapi od Sequerosa do smučišča Covatilla je s pomočjo svoje ekipe varno ohranil rdečo majico s prednostjo 24 sekund pred Ekvadorcem Richardom Carapazom. V nedeljo sledi le še formalnost po madridskih ulicah.

Primož Roglič

Enaintridesetletni Kisovčan je v hladnem in sprva tudi deževnem vremenu, kar mu ne ustreza najbolj, v cilj prišel kot 10., Ekvadorec Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) in Britanec Hugh Carthy (EF Pro Cycling) pa nista uspela pridobiti dovolj časa v primerjavi z zdaj že zmagovalcem Vuelte, čeprav sta končala pred slovenskim zvezdnikom.

Skupaj z močno ekipo je Roglič odbil vse napade tako Ekvadorca in Britanca, ki sta hitro ostala brez pomočnikov, ter se podpisal pod tretjo slovensko zmago na največjih večetapnih dirkah na svetu. Lani je že kot prvi Slovenec slavil na Vuelti, letos pa je dirko po Franciji dobil Tadej Pogačar, ki je 20. septembra slavil prav pred Rogličem.

David Gaudu

Roglič bo v nedeljo slavil 12. zmago v letošnji sezoni, s prvim in drugim mestom na dveh velikih tritedenskih pentljah pa je potrdil sloves enega najboljših in vsestranskih kolesarjev na svetu.

Etapo je iz skupine ubežnikov sicer dobil Francoz David Gaudu (Groupama-FDJ) pred Švicarjem Ginom Mäderjem (NTT Pro Cycling) in Ionom Izagirrejem (Astana).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija