Rodman obožuje voditelja Severne Koreje

Nekdanji zvezdnik iz košarkarske lige NBA Dennis Rodman je prispel v Severno Korejo, kjer bo v sredo skupaj še z nekaterimi bivšimi igralci odigral prijateljsko tekmo v čast rojstnemu dnevu kontroverznega voditelja te države Kim Jong Una. Na poti do tja se je ustavil v Pekingu in zbranim novinarjem dejal: "On je moj prijatelj. Obožujem ga."

Rodman, ki je znan po svojem tetoviranem telesu, nenavadnih pričeskah in številnih uhanih, je eden redkih ljudi izven te zaprte države, ki je vzpostavil stik s Kim Jong Unom. Slednjega je očitno navdušil lani februarja, ko se je prvič mudil v Severni Koreji, se po tem še trikrat vrnil tja, zdaj pa je glavni organizator ekshibicijske tekme. Z njim so v Pjongjang pripotovali še Kenny Anderson, Cliff Robinson in Vin Baker, še nekaj nekdanjih zvezdnikov lige NBA pa bo v glavno mesto Severne Korejo prišlo v torek (Doug Christie, Craig Hodges, Charles D Smith).

Rodman je v Pekingu povedal, da upa, da bo imel priložnost s Kim Jong Unom spregovoriti tudi o "določenih zadevah", vendar dodaja: "Tja ne grem, da mu bom rekel: 'Ej ti fant, te stvari pa ne delaš prav.' To ni način. On je moj prijatelj in obožujem ga," je dejal Rodman, ki je Kima ob prvem obisku označil kot "prijatelja do konca življenja."

Voditelj Severne Koreje je v preteklih tednih kruto obračunal z nekaterimi visokimi uradniki, ki naj bi po njegovem mnenju rušili državno ureditev. Med temi je bil tudi njegov stric in dolgoletni mentor Jang Song Thael. Ko so Rodmana novinarji vprašali, kaj si misli o tem primeru, je nekdanji spremljevalec pevke Madonne in nekaj časa tudi mož filmske igralke Carmen Electra dejal: "Njegov stric me ne skrbi."

Deli novico:

luknje |  06 .01. 2014 ob  10: 43
skozi luknje v glavi mu je ušla pamet!