REZULTATI VČERAJŠNJEGA TESTIRANJA ŠOLNIKOV: Delež pozitivnih podoben kot pred tednom dni

Slovenija

Na včerajšnjem množičnem testiranju zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih ustanovah so do 21. ure opravili 18.021 hitrih testov, med katerimi je bilo pozitivnih 239 oz. 1,3 odstotka, je preko Twitterja sporočilo ministrstvo za zdravje. Podoben delež pozitivnih je bil tudi na testiranju šolnikov pred tednom dni, 1,4 odstotka.

Že v nedeljo so testirali okoli 2000 šolnikov, tudi tedaj je bil delež pozitivnih podoben kot v preteklem tednu, je včeraj dopoldne izpostavila državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne. Pred tednom dni pa so na množičnem testiranju do 17. ure opravili 17.435 testov ter okužbo potrdili pri 244 osebah, kar je bilo 1,4 odstotka vseh testov.

Zaposleni v vrtcih in šolah so se v nedeljo in včeraj v velikem številu udeležili množičnega obveznega hitrega testiranja na okužbo z novim koronavirusom, da so lahko v sedmih regijah z boljšo epidemiološko sliko odprti vrtci ter osnovne šole za otroke iz prvih treh razredov.

Testiranja pa so se udeležili tudi zaposleni v vzgoji in izobraževanju iz petih regij s slabšo epidemiološko sliko, ki zagotavljajo nujno varstvo otrok v vrtcih ter šolarjev prvega triletja, katerih starši delajo v kritični infrastrukturi ali drugih nujnih poklicih.

V rdečih regijah - to so gorenjska, koroška, osrednjeslovenska, podravska, pomurska, primorsko-notranjska in savinjska - tako pouk ta teden poteka za 48.309 učencev, ki obiskujejo prve tri razrede osnovne šole. Zanje skrbi 11.590 učiteljev in drugih zaposlenih. V črnih regijah prvo triletje osnovne šole obiskuje 15.845 učencev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  02 .02. 2021 ob  08: 30
To ni majhno število pozitivnih! Treba vedet, da so to ljudje, ki so že od oktobra doma.