REKORDNO ŠTEVILO PRIJAV: Mladi ustvarjalci se bodo predstavili na modni reviji v Kopru (FOTO, VIDEO)

Koper

Na osrednjem modnem dogodku letošnje jeseni – Stylo 2019, ki ga v okviru istoimenskega natečaja organizira Center mladih Koper, bomo lahko občudovali modne zamisli osmih mladih modnih oblikovalcev. Pri pripravi programa so tokrat združili moči s Kulturnim društvom Ambiental Performances, prireditev pa je finančno podprla tudi Mestna občina Koper. Modno revijo bomo v živo spremljali na našem portalu.

Lanska zmagovalka Jona Bednjanec 

Center mladih Koper si je pred štirimi leti zadal pomembno nalogo – prebuditi obalno modno sceno in vanjo aktivno vključiti mlade, ustvarjalne posameznike. Po dveh izredno uspešnih letih in dveh modnih dogodkih so lani zgodbo dvignili na višjo raven, se povezali z Mercedes-Benz Fashion Weekom Ljubljana in prireditvi nadeli tudi novo ime – Stylo.

V letošnje leto so vstopili še bolj ambiciozno, s številnimi novostmi in temo "Nazaj v prihodnost", s katero so želeli mlade spodbuditi k ustvarjalnosti, k odprtemu, a hkrati kritičnemu pogledu na to, kakšna naj bo moda prihodnosti. Odziv je bil presenetljiv, število prijav pa rekordno, na natečaj se je namreč prijavilo kar petnajst modnih oblikovalcev z vseh koncev Slovenije.

"Veseli smo letošnjega odličnega odziva, saj ta potrjuje, da smo na pravi poti. Ko smo se pred štirimi leti odločali o tem projektu, se nismo niti dobro zavedali, kakšne so potrebe mladih na tem področju. Danes vemo, da je med mladimi veliko takih, ki so in želijo biti ustvarjalni, ki imajo zamisli in voljo do dela. O tem nenazadnje priča tudi rekordno število prijav na letošnji natečaj in kakovost njihovih izdelkov. S projektom bomo nadaljevali tudi v prihodnje," je povedala Kristina Radovčič iz Centra mladih Koper.

Vseh petnajst prijavljenih kolekcij je pregledala in proučila strokovna komisija, ki je na podlagi točkovanja izbrala osem najboljših. Te se bodo javnosti in modnemu svetu predstavile na osrednjem modnem dogodku – modni reviji Stylo, in sicer 9. oktobra ob 20. uri v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Občinstvo bo lahko ob tej priložnosti občudovalo kar 32 različnih modnih kombinacij, saj se bo vsak oblikovalec predstavil s štirimi kosi oblačil, sledila pa bo razglasitev zmagovalca, ki bo prejel denarno nagrado v višini 1500 evrov in možnost predstavitve v reviji Elle.

Strokovno komisijo so letos sestavljale urednica revije Elle Petra Windschnurer, slovenska modna oblikovalka Matea Benedetti ter voditeljica, novinarka in modna poznavalka Lorella Flego, ki je z nami delila prve vtise po ocenjevanju: "Letošnji odziv je presenetil čisto vse, tudi mene, ki se izredno veselim oktobrske modne revije. Kot vse kaže, natečaj presega zastavljene okvire in dobiva na veljavi. Poleg tega dokazuje, da je med nami kar nekaj mladih, ki si upajo biti kreativni, predvsem pa so vztrajni in razumejo modni svet, ki zna pogosto biti zelo zapleten in poln konkurence. Prijavljene kolekcije so tudi letos izredno barvite, zanimive in sveže, v njih se odražata mladost in odprtost, ki ne pozna meja." Ob tem je poudarila še, kako pomembno je, da imamo v Kopru kanček mode in revijo, za katero od samega začetka vlada veliko zanimanja.

Center mladih Koper je letos k sodelovanju znova povabil tudi dolgoletnega programskega in umetniškega vodjo ljubljanskega tedna mode Saša Radoviča, ki bo z barvito in domiselno scenografijo, elegantno svetlobo ter izbrano glasbo pričaral nepozabno modno doživetje.

Deli novico: