REKORDEN FESTIVAL MALVAZIJE: Prihodnost Istre kot vinske destinacije

Istra

Kongresni center Portus v Portorožu bo danes in v ponedeljek gostil jubilejni, 20. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana. Obiskovalci bodo na njem lahko okušali rekordnih 140 vzorcev malvazij in spoznali 60 vinarjev iz slovenske Istre, Krasa, Vipavske doline, Brd, hrvaške Istre in Italije.

Organizatorji ugotavljajo, da so vinarji prepoznali kakovost festivala in da vsako leto prijavijo večje število vzorcev za ocenjevanje. Zmagovalne malvazije bodo obiskovalci lahko okušali na današnji vodeni delavnici z enologom Tilnom Praprotnikom.

Vstopnina na festival sicer znaša 15 evrov za en dan in 20 evrov za dva dni. S tem obiskovalci prejmejo festivalski kozarec in možnost udeležbe na šestih delavnicah, in sicer štirih strokovnih ter dveh kulinaričnih, ter okrogli mizi. Tokrat bodo vinarji in vodilni turistični delavci razpravljali o prihodnosti slovenske Istre kot vinske destinacije.

Društvo vinogradnikov slovenske Istre bo tudi letos po festivalu navduševalo z nizom kulinaričnih dogodkov Malvazija Tour. Dve večerji Malvazija Tour bosta potekali po festivalu v Restavraciji Capra v Kopru in Istrian Tapas v Portorožu.

Deli novico:

Izolan |  13 .03. 2018 ob  09: 50
-1
Smrt tistemu ki proizvaja alkohol! Kolko bojo se okuzli nasih otrok? Kolko jih bo se moralo umret na cesti? Kolko jih bo dobilo hepatitis se? Kolko drizin se bo razdrlo? Gdaj bo konec teh reklam morilcov?
Jole |  13 .03. 2018 ob  09: 33
-1
Refošk: seveda obstaja, a ti ni uspelo prebrat, da je to že 20. festival? :))))
refošk G32 |  12 .03. 2018 ob  12: 45
Ali še obstaja "Društvo vinogradnikov slovenske Istre"? Nekaj let nazaj ; so s podobnimi "projekti" na račun naivnih članov zapravili zadnje rezerve?
jurij |  11 .03. 2018 ob  17: 47
končno.ste zapisali Slovenske Istre in hrvaške Istre .Upam, da se boste držali tega tudi v bodoče in n as nehali metati v isti koš z hrvati.