RAZKRIT LAŽNI ITALIJANSKI PLASTIČNI KIRURG: Vrsto let operiral brez diplome, a pravi, da je "prebral veliko knjig"

Svet

Neverjetna zgodba plastičnega kirurga 'samouka', ki so ga iskali z mednarodno tiralico po vsem svetu, se te dni na sodišču v Benetkah bliža koncu. 43-letnik se je, čeprav brez diplome in tudi brez zaključene srednje šole, vrsto let izdajal za plastičnega kirurga in izvajal na desetine operacij v različnih zdravstvenih ustanovah v Bukarešti. 

Čeprav je imel končan samo tretji letnik srednje šole, ga to ni oviralo, da ne bi v svoji pisarni razobesil nazive in dokumente, ki naj bi mu služili kot potrdila o zdravniški izobrazbi. Italijana so razkrili v Romuniji, kjer se je vrsto let izdajal za plastičnega kirurga, pred tem pa je to počel tudi v Veroni, kjer pa so ga leta 2011 aretirali, priznal je krivdo in prejel kazen leto in pol zapora.

Vendar to ni zadoščalo, da ne bi nekaj let kasneje znova poskusil; tokrat v Romuniji, kjer je predložil lažno dokumentacijo o diplomi iz medicine in specializaciji estetske kirurgije, ki ji je dodal certifikate prestižnih univerz po vsem svetu. 

'Samouk' je v Bukarešti delal na več klinikah, odkrila pa ga je novinarska preiskava, ki jo je izvedel romunski časopis Libertatea na osnovi pričevanja medicinske sestre, ki je postala sumničeva zaradi negotovosti italijanskega kirurga v operacijski sobi tudi pri najpreprostejših operacijah. 

@matteo.politi #duet with @macrofying virus can pass trough???? #viral #covid19 #mask #masca #virus #protectie #useless #foryou #romania #EU ♬ Originalton - Macrofying

"Veliko sem študiral, informiral sem se, bral sem knjige," je povedal 43-letni Benečan karabinjerjem na zaslišanju v Mestrah, kamor so ga pripeljali v torek, preden je končal v zaporu v Benetkah zaradi mednarodne tiralice, ki jo je zahtevala Romunija. Politija je sodišče v Bukarešti obsodilo na 3 leta in 4 mesece zapora zaradi goljufije in ponarejanja dokumentov oziroma zavajanja pacientov o svojih kvalitetah specialista estetske plastične kirurgije.

Matteo Politi sicer živi od lanskega leta novo življenje v rodni Margheri, ki ga sestavljajo večerna šola in delo hišnika v hotelu v Mestrah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  24 .08. 2023 ob  22: 21
Kaj pa tisocestarih muslimanskih bab, ki sredi Evrope obrezujejo deklice? Te bi sele bilo treba pred zid in streljat!
alfa |  24 .08. 2023 ob  20: 09
mene samo to zanima,če je boljše opravil delo kot kak ki ima diplomo...namrec nisem zasledila da je kakega pacienta zafuštral al da bi se kdo pritožil...ali pac