RAZDIRA STEREOTIPE: Poročen oče vsakodnevno nosi krila in visoke pete (FOTO)

Svet

Poročen oče treh otrok vsak dan nosi krila in pete, da bi izzval stereotipe o spolu.

Mark Bryan, ameriški inženir robotike, ki zdaj živi v Nemčiji, je sicer običajen 61-letni moški, le da ima doma ogromno garderobo s krili in z visokimi petami. Bryan namreč meni, da bi morala biti oblačila nespolno opredeljena, zato tako za doma, kot za v službo ali za po mestu običajno srajco skombinira s krilom in visokimi petami – ker je to tisto, kar mu je všeč in ga zaradi tega naredi drugačnega.

"Zame oblačila nimajo spola. Raje imam krila kot obleke. Obleke mi ne dovoljujejo mešanja spolov. Raje imam "moški" videz nad pasom in nespolno opredeljen videz pod pasom. Oblačila ne poznajo spola," pravi Bryan, ki poudarja, da to ne počne iz seksualnih razlogov.

"Sem čisto povprečen, normalen in srečno poročen moški. Obožujem lepe ženske in Porsche, svojo dnevno garderobo pa si želim popestriti še s krili in visokimi petami."

Njegov stil oblačenja njegova družina podpira. Sicer pa sam upa, da se bo mnenje ljudi do oblačil sčasoma spremenilo in se ne bodo več delila na moška oz. ženska oblačila. Pri tem pa dodaja:

"Dovolj sem star, da se spominjam, da v šoli deklice niso smele nositi hlač. Hlače so zdaj postale oblačilo za vse ne glede na spol. Zakaj torej krila in pete ne morejo biti za vse?"

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  21 .10. 2020 ob  10: 39
hribi | 21 .10. 2020 ob 07: 47 : Cesa te je strah?
Istriano |  21 .10. 2020 ob  09: 26
Škoti nosijo krila že zelo dolgo. Tako, da nič novega.
kokodek |  21 .10. 2020 ob  08: 01
bravo
hribi |  21 .10. 2020 ob  07: 47
A se še komu zdi, da objava takih člankov ni prav v ponos normalni družbi?