RAZBURJEN NOGOMETAŠ ISTRSKEGA KLUBA: Sodniku iz roke vzel zvezek in ga raztrgal, a to še ni bilo vse

Istra

Iz Hrvaške poročajo o nevsakdanjem dogodku, ki se je pripetil na nogometnem igrišču. V glavni vlogi je napadalec hrvaškega prvoligaša Istre 1961 Ante Erceg. Ta je po rdečem kartonu, ki ga je prejel v zadnjih minutah tekme z Rijeko, vzel sodnikov zvezek, v katerega piše kartone, in ga raztrgal pred njim, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Erceg se je po incidentu za svoje nešportno obnašanje opravičil na družbenih omrežij. Gre sicer za najboljšega igralca puljskega kluba in z devetimi zadetki trenutno drugega strelca lige.

Erceg je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen v sodnikovem dodatku, kar je zelo težko sprejel. Glavnemu sodniku Jakovu Titliću je iz roke vzel zvezek, v katerega piše zapisnik, in ga raztrgal, nato pa slekel še majico in jo odvrgel. Ob odhodu z igrišča je verbalno žalil sodnika, navaja Hina.

"Rad bi se opravičil celotni nogometni skupnosti, navijačem in vsem soigralcem za moj milo rečeno preveč nasilen odziv po prejetem rdečem kartonu. Moja želja, da bi nadaljeval igranje, ne opravičuje mojih dejanj, pri čemer želim poudariti, da je spoštovanje najpomembnejša lastnost vsakega športnika. To je pri meni zatajilo," je zapisal.

"Opravičujem se za nepremišljeno reakcijo in upam, da bom naletel na razumevanje celotne nogometne javnosti," je še sporočil 33-letni Splitčan.

View this post on Instagram

A post shared by ante.erceg (@ante.erceg)

Ercega po tem incidentu zagotovo čaka visoka kazen, ki jo bo določil disciplinski sodnik Alan Klakočer.

Kazen zaradi rdečega kartona čaka tudi vezista Istre Frana Mlinarja, ki je bil izključen v 70. minuti.

Rijeka je v prvi tekmi 24. kroga prve hrvaške nogometne lige v Pulju premagala Istro 1961 z 2:0. Oba zadetka v zelo čustveno razgretem regionalnem derbiju je dosegel Niko Janković.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija