QR KODE TUDI V PARKU SONCE: Tako bodo v novi telovadnici na prostem telovadili Lucijčani (FOTO)

Piran

Piranska občina je na južnem delu parka Sonce v Luciji uredila telovadnico na prostem. V neposredni bližini nastajajočega kolo parka s pumptrack poligonom je občina namestila štiri kombinirane večnamenske telovadne naprave, na katerih lahko vadi več ljudi hkrati.

Telovadnico sestavljajo t.i. kletka z obročema za dviganje, prečkami in letvenikom, rimska klop, ravna klop in dvovišinska bradlja. Vse naprave so opremljene s QR-kodami za dostop do nabora vaj, ki jih omogoča posamezno orodje, so pred dnevi sporočili z Občine Piran.

V Piranu so sicer za nakup telovadne opreme, ki ima 25-letno garancijo, njeno vgradnjo in pripravo terena vključno z davkom na dodano vrednost odšteli 20.288 evrov. Zunanjo telovadnico je postavilo podjetje Taurus šport iz Šempasa.

Medtem naj bi v kratkem v parku Sonce zrasel še 827 kvadratnih metrov velik kolopark, vreden dobrih 55.000 evrov brez DDV.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Menebriga |  12 .10. 2021 ob  15: 32
Res me zanima, kdo je odločal o tem, kaj vse se bo postavilo v Sončni park. A ne bi bilo mogoče za kraj bolj potrebno narediti kakšen manjši amfiteater, ki bi služil za raznolike prireditve na prostem (npr. glasbene, pevske, gledališke, lutkovne, ipd), istočasno pa bi stopnice predstavljale kraj za posedanje in druženje krajanov. V Luciji nimamo nobenega prireditvenega prostora na prostem, kaj šele kak večnamenski zaprt prostor za krajane tako kot ga imajo v vsakem malo večjem kraju po Sloveniji. Letos ste furali koncerte na travniku poleg šole, v neposredni bližini stanovanjskih blokov, da ljudje nismo imeli miru pred glasno glasbo. Poglejte si, dragi občinski upravljalci našega skupnega prostora, kako lično so na primer prireditveni amfiteater uredili v koprskem urbanem parku.