PUTIN 'ZAVIL' V BOLNIŠNICO: Severodoneck tik pred padcem (FOTO)

Svet

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes v bolnišnici v Moskvi obiskal vojake, ki so bili ranjeni tekom invazije v Ukrajini, in jih označil za junake. To je bil njegov prvi obisk vojakov od začetka vojne, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"To so ljudje, ki tvegajo svoje zdravje in življenje zaradi ljudi in otrok v Donbasu, zaradi Rusije. Vsi so junaki," je dejal na televizijskem kanalu Rusija-24 po srečanju z ranjenci v moskovski vojaški bolnišnici Mandrijka.

Tekom televizijskega prenosa je bilo videti ranjene vojake v pižamah z logotipom ruske vojske, ki so stali ob svojih posteljah in odgovarjali na zastavljena vprašanja. Putin je vsem ob spremstvu obrambnega ministra Sergeja Šojguja stisnil roko.

Enega od vojakov je vprašal o njegovem malem sinu in mu dejal, da bo ta izjemno ponosen na svojega očeta. Prav tako se je pogovarjal z zdravniki, da bi jim zagotovil vse, kar potrebujejo za oskrbo ranjenih vojakov.

Ruske oblasti so 25. marca sporočile, da je bilo v Ukrajini ubitih 1351 vojakov, 3825 pa jih je bilo ranjenih. Od takrat niso objavile nobenih novih podatkov.

Boji med ukrajinskimi in ruskimi silami dosegli obrobje Severodonecka

Boji med ukrajinskimi in ruskimi silami so medtem dosegli obrobje mesta Severodoneck, je danes sporočil regionalni luganški guverner Sergij Gaidaj, ki je bojevanje opisal kot zelo zahtevno. Severodoneck je tarča intenzivnih napadov že več tednov, z njegovim padcem pa bi Rusi tako rekoč v celoti zavzeli regijo Lugansk.

"Prihajajoči teden bo odločilen," je v zapisu na družbenih omrežjih sporočil Gaidaj in ob tem izrazil prepričanje, da je cilj Rusije osvojiti regijo Lugansk za vsako ceno, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ruske sile medtem krepijo svoje dejavnosti tudi v bližini Zaporožja, ki ga je davi zadelo več raket, pri čemer je umrla vsaj ena oseba. Kot pojasnjuje BBC, je Zaporožje ključno železniško križišče in industrijsko središče, ki pa se je v dosedanjem poteku vojne izognilo hujšim napadom. Zaporožje je tudi mesto, po katerem ime nosi bližnja jedrska elektrarna, ki je od začetka marca pod nadzorom ruskih sil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vid |  26 .05. 2022 ob  23: 35
Tej so koncali servis in jih je sef prisu preverit ce so vre za na fronto.
Marko |  26 .05. 2022 ob  21: 12
Do sedaj sem videval posnetke ranjencev, ukrjinskih ter ruskih kjer so jih obiskovali nivinarja ali pa celo sam Zelenski. Vsem je bilo skupno to, da so bili brez kakšne noge, roke ali pa imeli železa, povoje, niso se mogli dvignit in salutriati. Ta dva sploh inista nobena ranjenca, gre le za dva izmed mnogih statistov, ki sodelujejo v tej propagandi.
manemebasat |  25 .05. 2022 ob  23: 06
-2
Bravo Putin!