PRVI DAN PO ZAPRTJU DRŽAVE: Samo včeraj 191 kršitev, konec tedna napovedujejo dodaten nadzor

Slovenija

Policija je v četrtek ob opravljenih 2102 nadzorih zaznala 191 kršitev veljavnih odlokov za zajezitev epidemije. Izrekla je 42 prekrškovnih sankcij, 194 opozoril in izdala dva plačilna naloga. Policija in zdravstveni inšpektorji bodo tudi konec tedna oz. med velikonočnimi prazniki preverjali spoštovanje ukrepov, so pojasnili v policiji.

Policija je v četrtek glede upoštevanja ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa prejela 22 prijav občanov, sama pa je pri rednem delu zaznala 191 kršitev veljavnih odlokov. Ob tem je izrekla 194 opozoril po zakonu o nalogah in pooblastilih policije ter zakonu o nalezljivih boleznih in uvedla 42 prekrškovnih postopkov. Izdala je še dva plačilna naloga zaradi kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru in podala dva predloga pristojnemu prekrškovnemu organu.

Največ kršitev se je nanašalo na neuporabo zaščitnih mask, zatem omejitve gibanja v nočnem času, najmanj pa na prehajanja med regijami. Točnih podatkov po posameznih vrstah kršitev na policiji ne morejo posredovati, ker še niso ustrezno vnešene v evidenco prekrškov.

Ob prihajajočih praznikih bo policija poostrila nadzor. Spoštovanje veljavnih odlokov bo pogosteje preverjala tudi na prevzemnih mestih gostinskih lokalov in v njihovi bližini, so napovedali.

Kljub sprejetim ukrepom o prepovedi gibanja med regijami policija v prihodnjih dneh pričakuje povečan cestni promet. Zato bo poostrila nadzor nad udeleženci cestnega prometa ter zagotavljala ustrezno pretočnost prometa. Opozarjajo še na prepoved vožnje tovornih vozil nad 7,5 tone, ki velja od soboto do vključno ponedeljka. Na mejnih prehodih bo policija poostreno nadzirala omejitve prehajanja meja, so še dodali v policiji.

V soboto, nedeljo in ponedeljek bodo tudi zdravstveni inšpektorji v skladu s pristojno zakonodajo nadzirali spoštovanje odlokov za obvladovanje epidemije covida-19 na odprtih javnih površinah, predvsem pred verskimi objekti in na prevzemnih mestih pred gostinskimi lokali, so pojasnili na ministrstvu za zdravje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bobi |  03 .04. 2021 ob  14: 34
kaj so končali stavko?