PROTI RUSKIMA VOHUNOMA VLOŽILI OBTOŽNICO: Gre za partnerja z dvema otrokoma, ki obiskujeta pri nas šolo

Kronika

Ljubljansko okrožno državno tožilstvo je vložilo obtožnico s predlogom za podaljšanje pripora zoper domnevna ruska vohuna, poročajo mediji. Domnevna vohuna sta sicer v priporu že tri mesece, zaradi kaznivega dejanja vohunstva ter overitve lažne vsebine pa jima grozi več let zaporne kazni.

V nedeljo se sicer izteče trimesečni rok za pripor, po katerem bi morali domnevna ruska vohuna izpustiti na prostost, če tožilstvo do takrat ne bi vložilo obtožnice in predlagalo podaljšanja pripora, navajajo na portalu N1. Na tožilstvu so za ta portal potrdili, da so obtožnico vložili v zakonskem roku.

Moški in ženska, osumljena vohunjenja, naj bi bila sicer v partnerski zvezi, imata dva otoka, ki obiskujeta ljubljansko osnovno šolo, in argentinsko državljanstvo. Predstavljala naj bi se z imenoma Maria Rosa Mayer Munos in Ludwig Gisch. Agenta so decembra lani prijeli v pisarni v poslovni stavbi v Ljubljani.

Medtem ko sta vohuna v priporu, je bila zoper njiju s sklepom sodišča pravnomočno uvedena preiskava zaradi suma kaznivega dejanja vohunjenja za tujo obveščevalno službo in kaznivih dejanj overitve lažne vsebine po drugem odstavku 253. člena kazenskega zakonika.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija