PROTESTNIKI ZUNAJ, JANŠA V ŠOTORU: "Dogajanje izven šotora je slovenska preteklost," pravi premier

Koper

Danes je v Marezigah potekalo regijsko srečanje članov in simpatizerjev SDS. Zbrane je nagovoril tudi predsednik stranke Janez Janša. Premier je izrazil zadovoljstvo nad množično udeležbo prisotnih na srečanju, v svojem govoru pa je komentiral tudi protestni shod, ki ga je pričakal ob prihodu v Marezige.

Premier je v svojem uvodnem nagovoru izrazil zadovoljstvo nad obiskom srečanja, poroča Nova24. "Imeli smo že nekaj regijskih srečanj na Primorskem, a še ne tako dobro obiskanih, kot je to danes. Imeli smo 12 regijskih srečanj po Slovenji, a nikjer take spremljave, kot je tu. Gre za motenje nečesa, kar je del ustavnega procesa. Smo v parlamentarni demokraciji. Naša stranka obstaja 30 let, a nikoli nismo nikogar motili, ko se je pripravljal na volitve. To je že doseglo dno … Ne se pustiti ustrahovat, pojdite na volitve," je povedal in nadaljeval. "Vsi tisti, ki vabijo na 'antivax' proteste ob sredah, so vabili sem v Marezige, in tisti, ki vabijo na petkove proteste, so danes tukaj. A jih ni več tukaj kot nas, ki smo se zbrali skupaj iz ene regije," je še poudaril.

"Ta radikalizacija je tudi nevarna. Tisti, ki ste brali zgodovino, veste, da se je na tak način začel vzpon fašizma v Italiji, na tak način so komunisti vrgli demokratične vlade po drugi sv. vojni, to pa so v Sloveniji naredili že prej. To je v nasprotju z demokratičnimi standardi, demokracijo, slovensko ustavo in z vsem, kar pojmujemo kot normalna civilizacija. Slovenija danes ni Italija v 30. letih. Smo v 21. stoletju, in to, kar se dogaja pred šotorom, je slovenska preteklost, to kar pa se dogaja v šotoru, je slovenska prihodnost," še piše Nova24.

Aleš Hojs je v svojem govoru med drugim povedal: "Ne padajmo na te provokacije, pokažimo, da delamo drugače in naj se to širi od ust do ust."

Zbrane sta nagovorila še predsednica primorskega regijskega odbora Sabina Homjak in predsednik koprskega SDS Silvano Radin. Homjakova je v svojem govoru izpostavila, da bi morali biti na vlado ponosni in opozorila na nasprotnike, ki jo tako zlahka označujejo s fašisti. Radin pa je poudaril, da mu je hudo, da so se danes v Marezigah zbrali nasprotniki, ki so tako nestrpni. "Obsodili so nas, da smo fašisti, a glede na to, kako se oni obnašajo, lahko njih naslovimo s tem izrazom. Ta kraj nismo namerno izbrali, ampak smo tu že imeli srečanja, pa ni bilo izgredov nasprotnikov," je po poročanju Nove24 še dodal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  12 .10. 2021 ob  07: 44
-1
@franko
Kar se dogaja zunaj je realnost. V dotoru pa cirkuška predstava. Krotilec živali, majmuni in klovni.
Škoda za Karjolo. Od SDS jevih simptizerjev ne bo preživel. Mene ne vidi več
Curie |  11 .10. 2021 ob  09: 11
Najboljša pa je podpredednica sds kp Mojca (prej Merima) Trivić, ki je zapufala firmo v kateri je delala, sedaj ji je pa vodja zrihtal dobro službo v lj.
Imperio  |  10 .10. 2021 ob  17: 33
Uni z bareto in rdečo zastavo, njegov bižnono je bil v vojski Mušolinina.
Zaradi penzije iz Italie je on tudi fašist
Bayliner |  10 .10. 2021 ob  12: 53
18
@ franko - ozrimo se v prihodnost brez SDS!
jas sem uni |  10 .10. 2021 ob  12: 46
14
Te scene SDS-a so samo metanje peska v oči, da javnost, govori o tem in naj ne bi registrirala dosti bolj važnega: uzurpacijo policije, sodstva, medijev, ključnih položajev v nadzornih svetih in upravah v gospodarstvu (Luka, Petrol, Telekom, Elektro, Pošta, Dars, zdravstvo, šolstvo.....nima smisla naštevati dalje....povsod SDS nastavlja svoje prisklednike, ki izpolnjujejo edini pogoj; slepa podrejenost twitotu... Res je veliko ljudi riti, ma mislim, da vas bo vseeno premalo! Žepe pa si boste napolnili; to sigurno in se potem spet skrivali kot podgane pred javnostjo do naslednjič....tudi razni Stevanoviči ne bodo pomagali...
franko |  10 .10. 2021 ob  09: 44
-41
Se strinjam. Kar je zunaj je preteklost , vsa čast in kar je bilo notri pa prihodnjost. G Radin čestitke za organizacijo. Zunanjim pa ne premlevajte preveč preteklosti in ne obremenjujte okolice. Ozrite se v prihodnost.
manemebasat |  10 .10. 2021 ob  00: 21
25
Hinavec prekleti, ravno ti se gres fašizem nad ljudstvom s temi covid prijemi. Sram naj te bo IZDAJALEC! Visel bos kot Benito!
Bayliner |  09 .10. 2021 ob  22: 27
67
JANEZ: Dogajanje izven šotora je sedanjost, ti in tvoji podrepniki boste kmalu preteklost!
Piero Panin |  09 .10. 2021 ob  22: 09
41
Amerika ima demokracijo tolko let in z cim se lahko pohvali?Zdravstvo si mores sam placat bog nedaj da se ti kaj zgodi,veliko jih ima po dve al tri sluzbe ker drugace ne gre,spijo po ulicah in v sotorih,pazi kdo strelja nikoli neves kdaj bo,ogromna razlika med revezem in bogatasem,vodilni v svetu po ljudeh z prekomerno tezo(tudi 300kil).
Aleluja mi gremo zdej v to smer
Obala1 |  09 .10. 2021 ob  21: 47
49
Homjakova pravi, da bi morali biti ponosni na vlado hahaha…Sabina, kje so ti skrili mozgane ? :-)
kokodek |  09 .10. 2021 ob  21: 39
53
Janez je nonote pripeljal na ogled rdeče zvezde in ker je vedel, da bodo zastonj poslušali partizanske pesmi. Prevoz, pojedino izletnikov ter policiste ( po Hojsovo lenuhe) smo plačale svinje.
kokodek |  09 .10. 2021 ob  21: 31
51
G. Radin, kar sds seje, to žanje.
1