PROTEST V SREDIŠČU KOPRA? "Svoboda! Dol PCT! Dol z maskami" (FOTO)

Koper

V središču Kopra se danes popoldne odvija protest. Protestniki naj bi bilo po neuradnih podatkih okoli 100, ki vzklikajo "svoboda" in "dol PCT". Vzklike spremljajo žvižgi. Po zadnjih podatkih so se odpravili s Titovega trga po ulicah. Na kraju so tudi policisti. Sicer protesti proti vladnim ukrepom za zajezitev širjenja koronavirusu in pogoju PCT (preboleli, cepljeni, testirani) potekajo po več krajih po Sloveniji. V Ljubljani se je na Trgu republike zbralo nekaj sto protestnikov ponovno, v Mariboru in Celju se je zbralo do sto ljudi. Shodi za zdaj potekajo mirno.

Posebnega programa ali govorcev v Kopru ni bilo, so pa protestniki občasno skandirali gesla, kot so "Svoboda!", "Dol z maskami!" in "Dol s PCT!". Protest je z razdalje spremljalo tudi manjše število policistov. Ena izmed udeleženk je povedala, da nasprotujejo tako vladnim ukrepom za zajezitev širjenja epidemije kot represiji.

"Namesto, da bi ukrepe sprejemala stroka in potem dala predlog vladi, je pri nas vse skupaj obratno," je še ocenila. Protest je imel tudi čezmejno noto. Druga protestnica se je namreč udeležila tudi protestov proti digitalnemu covid potrdilu v sosednjem Trstu, v Kopru pa je prišla izrazit podporo tržaškim luškim delavcem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
anton |  29 .10. 2021 ob  07: 49
@lili
Vcerajšnja izjava dr.Marka Žličarja iz diagnostčno terapevtskega centra: "Za oskrbo pacientov v takšni hali potrebujemo prek 30 medicinskih sester, stalno prisotnost vsaj dveh specialistov, bolje treh specialistov ustreznih strok, govorim za navadne oddelke, in še dodatne specializante," pojasnjuje Žličar. Pa dežurne ekipe. A kadra je premalo. "Ne živimo v filmu, živimo v realnosti," še doda. V realnosti, kjer ne zbolevajo le bolniki s pridruženimi boleznimi, in še zdaleč ne samo starejši. "Bolj presunljiv podatek je verjetno, da ima najmlajši, sicer zdrav pacient 19 let, in potrebuje dodatek kisika." Nikoli ni imel nobene pridružene kronične bolezni in kot pravi Žličar ni cepljen, okužil pa se je na zabavi.
td |  29 .10. 2021 ob  07: 09
@lili, za razliko od tebe mi vsaj ni misterij kaj pomenijo 0%, 80%, 100%.
anton |  28 .10. 2021 ob  23: 47
Portugalska, ki je imela dnevno 300 umrlih za Covidom, je zahvaljujoč visoki precepljenosti, ki so jo dosegli, sprejela odločitev, da so od 1. oktobra za Portugalce odpravljeni skoraj vsi epidemiološki ukrepi. V zaprtih prostorih ne potrebujejo več mask, odprte so vse kavarne, restavracije in nočni klubi.
anton |  28 .10. 2021 ob  23: 29
@lili
... na žalost, si ena navadna "nakladačka", bolj pametna od vseh svetovnih strokovnjakov in ministrov za zdravje ...
... ne vem kje živiš, na planetu zemlja ali v oblakih in svojem namišljenem svetu ..., ljudje umirajo in ti še naprej trmasto vztrajas pri svojem kot dveletni otrok ... ...
vseved |  28 .10. 2021 ob  20: 55
@ Lili, nobeden ne trdi, da cepljeni ne morejo zbolet oz. se okužit. Trdijo, da je odziv na okužbo blažji . Zakaj se bolj verjame internet strokovnjakom kot pa strokovnjakom? Vsak ki je proti cepljenju ponuja nekaj v zameno za cepivo - takim strokovnjakom pa se verjame?
Lili |  28 .10. 2021 ob  15: 26
-2
Po spodnjih komentarijh lahko sklepam, da na obali res ni veliko ljudi širokega uma...
Če malo pogledate v svet, lahko ugotovite, da po celem svetu ljudje na veliko protestirajo proti PCT pogojem..in najbolj so usmerjeni proti obveznemu cepljenju. Ker to cepivo NI, ker je le genski matarial, ki ga vbrizgajo v telo. Nihče ne odgovarja za posledice. Gre le za prisilo, da se folk cepi in pika. Sedaj drugič, potem tretjič in četrtič in tako dalje. Čeprav je dokazano, da cepivo ni ustavilo epidemije (Izrael), da tudi cepljeni zbolevajo in prenašajo virus, da se grejo neko igro, ki je zelo zelo čudna. Da ne upoštevajo naravne imunosti oz. le 6 mescev. Da je testiranje nesigurno in plačljivo. Da mediji (vodilni) ponavljajo le to,kar jim je naročeno. Ni drugega mnenja, čeprav ima tudi veliko zdravnikov in drugih strokovnjakov drugačno mnenje. In ne sme se podati nobenega dvoma. Takoj si antivakser. Seveda vas spodaj ne dosti briga. Počutite se močno skriti za tipkovnico, ko kr nekaj izpljunete v prazno. Brez argumentov, brez globljega razmišljanja. Počutite se in, ker ste cepljeni. Preberite si dvome tistih, ki ne verjamejo v cepiva...streslo vas bo. Ne vemo kaj je res, dejstvo pa je, da je vse zelo zelo čudno.
Lili |  28 .10. 2021 ob  15: 19
-3
@td
Ti ne štekaš glih dosti a?
td |  28 .10. 2021 ob  08: 48
DOL Z ANTIVAXXERJI V IMENU SVOBODE .....
td |  28 .10. 2021 ob  08: 48
-8
Svoboda!!!
vseved |  28 .10. 2021 ob  08: 33
-2
Lenuhi in đabalebaroši na socialni podpori!
Piero Panin |  28 .10. 2021 ob  04: 55
Protesti so del demokracije svobode govora itd.
Pod bivso jugo se ne spomnem da bi bli..
Zdej protestniki na ulicah z zvizgi,transparenti,glasnim vzklikanjem imajo tolko vloge v politiki kot tribuna pouna navijacev na tekmi
anton |  27 .10. 2021 ob  23: 00
24
Če prav razumem protrstniki protestirajo proti ukrepom PCT. Ok, če se nočeš cepiti, je res nadležno, da bi se moral kar naprej testirati, ampak ni mi čisto jasno, kaj je alternativa. Da zapremo vse gostilne, gledališča, da se otroci šolajo od doma. Ali da vse odpremo, damo maske dol in na intenzivni negi zmanjka prostora.
1