PRIZNANJA NAJBOLJŠIM TEKMOVALCEM: Nagrado prejela tudi Primorka Andreja Klepač

Slovenija

Teniška zveza Slovenije je podelila priznanja najboljšim tekmovalcem v 2018. V članski konkurenci sta sezono najvišje končala Dalila Jakupovič in Aljaž Bedene, nagrade za izjemne dosežke pa so prejeli Tamara Zidanšek za napredek, Andreja Klepač za 18. mesto na svetu med dvojicami, Blaž Kavčič za predanost tenisu in Marino Kegl za rezultate v 2018.

Andreja Klepač

Najuspešnejši klub v Sloveniji je že šestnajsto leto zapored ŽTK Maribor, trener leta je postal Robi Cokan, njegova varovanka Kaja Juvan pa je ob Eli Nali Milič dobila nagrado za izjemne dosežke v mladinski konkurenci.

Poleg Jakupovičeve, ki bo leto končala okoli 80. mesta na svetu, ter Aljaža Bedeneta, ki je trenutno 67. igralec na svetu, so enaka priznanja dobili Žiga Švec in Ana Tara Praček v kategoriji do 12 let, Bor Artnak in Petra Drame (do 14 let), Blaž Vidovič in Tjaša Klevišar (do 16 let) ter Matic Dimic in Kaja Juvan (do 18 let). Med klubi so nagrade kot zmagovalci teniških lig prejeli Center Court (do 12 let), ŽTK Maribor in TC Ljubljana (do 14 let), TK Triglav (ekipno do 18 let), TK Branik Maribor (veteranska liga), Triglav Kranj (ženska članska liga) ter TD Slovan (članska moška liga).

Nagrado za izjemne dosežke med veterani je prejel Marko Škrjanc, za fair play leta potezo je bil nagrajen Marsel Žnuderl, priznanje za dosežke v tenisu na mivki pa sta dobili Uroš Brinovec ter Lea Wildmann.

Ob koncu zaključne prireditve TZS je dosedanji predsednik zveze Marko Umberger prejel naziv častni predsednik. Umberger se namreč po dvanajstih letih na čelu zveze poslavlja, njegov naslednik pa bo znan 12. decembra na skupščini TZS. Edini kandidat je Andrej Slapar, predsednik uprave Zavarovalnice Triglav.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija