PRIPRAVLJENI NA NASLEDNJI KORONAVAL? Tri najmočnejše antivirusne rastline, ki jih lahko gojite doma

Trendi

Rastline zmorejo zares veliko in tudi znanstveniki, ki iščejo rešitev za bolezen covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus, preučujejo učinkovitosti različnih zdravilnih zeli. Mi vam predstavljamo tri izmed najmočnejših zdravilnih rastlin z antivirusnim delovanjem, ki jih lahko gojite doma.

Timijan je eden najmočnejših antibiotikov, ki se priporoča pri okužbah dihal, astmi, pljučnici, oslovskem kašlju, boleznih želodca in črevesja … Spodbuja imunski sistem in nastajanje belih krvnih celic. Timijanov čaj topi sluzi v pljučih in želodcu.

Česen pomaga obvladovati številne viruse, zavira razvoj mikrobov, deluje protivnetno, redči kri. V pomoč vam bo pri premagovanju prehladov, vročine, kašlja, prebavnih težav.

Zelo prav vam bo prišlo, če boste v vrtno gredo posadili še sadiko ameriškega slamnika, ki deluje protivirusno, protivnetno in krepi imunski sistem.

Zdravilne zeli je mogoče uporabiti na različne načine – v obliki čaja ali poparka, kot alkoholni izvleček, mazilo ... Pri tem velja biti previden, saj se določene rastline v nekaterih primerih ne smejo uživati. Na primer ameriški slamnik, se ne uživa po presaditvi organov, če smo alergični na nebinovke in v primerih nekaterih rakastih obolenj. Poiščite in investirajte v kvaliteten, strokoven priročnik, ki vam bo pomagal rastline pobliže spoznati in jih na pravilen način uporabljati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  29 .05. 2021 ob  19: 23
-2
Ne govorite neumnosti. Še največ človek lahko naredi za imunski sistem z jemanjem dobrih doz D3.