PRIMORSKA AVTOCESTA SPET ODPRTA: Zastoji nastajajo na vseh glavnih prometnicah po državi

Slovenija

Primorska avtocesta je med priključkoma Kastelec in Kozina znova odprta. Prav tako je znova odprta vipavska hitra cesta med Nanosom in Selom, ki je bila dopoldan zaradi burje zaprta v obe smeri za vsa vozila, je razvidno s spletne strani prometnoinformacijskega centra.

Primorska avtocesta je med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani znova odprta. Čez dan je bila namreč zaradi vremenskih razmer zaprta, prav tako je bil zaprt uvoz Kastelec proti Ljubljani.

Odprta je tudi vipavska hitra cesta, še vedno pa na tem odseku velja prepoved prometa za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.

Težave so bile tudi na štajerski avtocesti. Na štajerski avtocesti je bil zaprt izvoz Žalec proti Mariboru, obtičala so tovorna vozila, a se tudi tam položaj izboljšuje. Najdaljša zamuda je med Celjem in Vranskim, v obe smeri vozila čakajo okoli 20 minut, poroča prometnoinformacijski center.

Po poročanju 24ur.com pa je plug s snegom zasul avtocestni priključek Trojane, o čemer je bila nekaj pred 12. uro obveščena Policijska uprava Ljubljana, ki je o tem obvestila Dars. Slednji pojasnjuje, da je bila prednostno splužena trasa avtoceste, nato priključki - tudi del priključka Trojane je bil kasneje splužen. Dodali so, da je bil del priključka zasnežen, vendar so druga osebna vozila po informacijah nadzornikov prometa iz pristojnega Darsovega nadzornega centra lahko zapeljala na avtocesto.

Na prometnoinformacijskem centru ob tem še opozarjajo, da zastoji nastajajo na vseh glavnih prometnicah po državi ponekod zaradi močnega sneženja, drugje zaradi izločanja tovornih vozil ali plužnih in posipnih skupin.

Voznike ob tem pozivajo, da spremljajo prometne razmere in vremenske napovedi, računati pa je treba tudi na daljši čas potovanja in daljše zavorne poti, so opozorili.

Agencija RS za okolje (Arso) je danes zaostrila vremensko opozorilo za burjo na Primorskem, izdali so rdečo stopnjo ogroženosti predvsem za Vipavsko dolino, saj bo burja na izpostavljenih mestih lahko presegala hitrost 140 kilometrov na uro. Popoldne bo burja predvidoma oslabela, se pa proti večeru obetajo velike količine snega na Koroškem, Pohorju in Kozjaku, tudi do pol metra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija