PRIJELI 30-LETNIKA, KI SE JE PREŽIVLJAL Z GOLJUFIJAMI: Samo prejšnji mesec oškodoval tri kupce za avto in dva vinarja

Kronika

Tridesetletni moški iz območja Ormoža je osumljen, da je samo v letošnjem juliju z lažnim nakupom avtomobilov in nakupom oz. prodajo vinarskih pripomočkov ogoljufal pet ljudi. Ker so goljufije zanj edini vir dohodka za preživetje, je preiskovalni sodnik zaradi ponovitvene nevarnosti zanj odredil pripor.

Tridesetletnika, ki je povratnik pri izvrševanju kaznivih dejanj, so policisti Policijske postaje (PP) Dravograd obravnavali v preteklih dneh. Osumljen je, da je samo v juliju ogoljufal najmanj pet ljudi iz območja Koroške, Ljubljane, Sevnice in Šmarja pri Jelšah.

Občanko z območja Dravograda je z lažnim prikazovanjem in prikrivanjem dejanskih okoliščin pri nakupu vozila oškodoval za 7500 evrov. Občanki je pokazal lažno nakazilo kupnine za vozilo, ki naj bi ga izvedel preko spletne banke in ji na njen e-naslov posredoval tudi lažno potrdilo o nakazilu. Nato sta podpisala kupoprodajno pogodbo in uredila še prepis lastništva vozila. Občanka je tako ostala brez vozila in brez obljubljenega denarja. Na enak način je pri nakupu vozila za 7700 evrov oškodoval občanko z območja Ljubljane ter za 3200 evrov občana z območja Slovenj Gradca.

Občana z območja Sevnice je za 800 evrov ogoljufal pri prodaji električne zapiralke za vino. Prodal mu jo je namreč kljub temu, da je vedel, da ni uporabna. Ko je občan opazil, da zapiralka ne deluje, mu je 30-letni goljuf obljubil, da jo bo popravil in pripeljal nazaj, česar ni storil.

Za okoli 1500 evrov pa je oškodoval podjetje z območja Šmarja pri Jelšah, kjer se je s prodajalcem dogovoril za nakup vinarskih strojev, zapiralca za navojne zamaške ter čistilca steklenic. Prodajalca je prepričal, da je preko spletne denarnice poravnal predračun in mu na službeno elektronsko pošto poslal lažno potrdilo o plačilu nakupa.

Minuli vikend so policisti osumljenemu vzeli prostost v hotelu na območju Slovenskih goric, ga pridržali in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je zanj odredil pripor, saj teža in način storitve kaznivih dejanj ter njegove osebnostne lastnosti kažejo na to, da bo kazniva dejanja ponavljal, saj mu predstavljajo edini vir dohodka za preživetje.

Z zbiranjem obvestil so dravograjski policisti namreč ugotovili, da je bil 30-letnik v zadnjih letih obravnavan še za 21 kaznivih dejanj goljufij, tatvin, zatajitev in ponarejanja denarja. "Ker je s svojimi ravnanji najverjetneje oškodoval še več ljudi, ki goljufij niso prijavili, jih pozivamo, da to storijo," so še sporočili iz PU Celje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija