"PRIJATELJUJEM S ČLOVEKOM, KI JE DO SMRTI ZAKLAL MOJO MATER": Morilec je spoznal tudi njenega moža in otroka (FOTO, VIDEO)

Svet

Leta 1993 je Mariah Lucas pri komaj 15 mesecih izgubila 22-letno mater. Odrasla Mariah je povedala, da je potrebovala mesec dni, da je morilcu svoje matere napisala pismo. Na več kot petih straneh je opisala svoje travmatično otroštvo ter mu oprostila za grozljiv zločin. Kar je sledilo, pa je za nekatere povsem nepredstavljivo.

Mariah in Jason

Ko je bila Mariah stara 12 let, je od tete in strica izvedela, da njena mama ni umrla naravne smrti, ampak da jo je ubil moški.

"Nisem vprašala, kako se je zgodilo, sta mi pa povedala, da je morilec v zaporu. Izvedela sem, da mu je ime Jason Clark, vendar nisem raziskala podrobnosti sojenja ali kazni, saj sem bila preveč travmatizirana. To me je zelo obremenjevalo in pogosto sem bila pod stresom, kar je vplivalo na moje odnose. Kljub temu so me mož Cody in moji prijatelji razumeli in me podpirali," je dejala Mariah.  

Leta 2015 so ji odstranili modrostne zobe, a se je zapletlo in huda okužba je prerasla v sepso. Njeno življenje je viselo na nitki. "Čutila sem, da želim odpustiti morilcu moje matere. Želela sem stopiti v stik z njim. Končno sem se nekega dne odločila, da pišem Jasonu v zapor. Bilo je leta 2016," je pojasnila.

Za pisanje pisma je porabila mesec dni: "Na več kot petih straneh sem opisala svoje travmatično otroštvo. Rekla sem mu, da mu odpustim in želim, da tudi on odpusti sebi." 

"Mesec dni pozneje sem prejela pismo Javiera Stauringa, izvršnega direktorja organizacije Healing Dialogue And Action, ki si prizadeva za spremembe v kazenskem pravosodnem sistemu. Pojasnil je, da čeprav je Jason prejel moje pismo, nanj ni smel odgovoriti, mi je pa povedal, da bo po 23 letih kmalu izpuščen iz zapora in da me želi spoznati. In tudi jaz sem ga želela spoznati," je priznala Mariah.

In res sta se srečala. "Povedal mi je, da je bil pod vplivom droge, ko je zagledal mojo mamo, ki mu je dolgovala denar za drogo. Sprla sta se in zabodel jo je z nožem. To je bilo prvič v življenju, da sem slišala, da je moja mater jemala drogo. Kljub temu mi je bilo v olajšanje slišati vse, kar se je zgodilo. Nisem čutila nobene jeze, ampak samo veliko žalosti. Vedela sem, da je tudi on poškodovan," je pojasnila Mariah.

Mariah ga je je najprej vprašala, zakaj je ubil njeno mater in v solzah ji je povedal, da je bil spolno zlorabljen v otroštvu in tudi v odrasli dobi. Zatekel se je k drogam, da bi se spopadel z grozljivo travmo.

Teden dni pozneje je Jason prišel k njim na večerjo. Spoznal je tudi njenega moža in otroke.

"Otrokoma smo povedali, kaj je naredil Jason. Iskreno se jima je opravičil, ker zaradi njega njune babice danes ni z njima. Od takrat je naše prijateljstvo raslo. Skupaj se zavzemamo za politične spremembe in odpuščanje," je rekla Mariah.

Z Jasonom se vidita večkrat na leto in se pogosto slišita. Danes dela kot voznik, poroča The Sun. "To, da odpustim Jasonu in mu pomagam, da odpusti sebi, je prineslo mir v moje življenje. Za vedno bom cenila najino prijateljstvo," je zaključila Mariah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija