PRIHAJA HUD VROČINSKI VAL: Temperature do 40 stopinj Celzija

Slovenija

Prihodnji teden nas zelo verjetno čaka vročinski val, piše spletni portal Ciklon. Napovedane so rekordno visoke temperature. Danes bo v slovenskem Primorju pretežno jasno, verjetnost za padavine bo majhna. Najvišja dnevna temperatura bo okoli 28°C. Sredi dneva pa bo zapihal zahodni do jugozahodni veter. Morje bo dopoldne še mirno (1), popoldne pa rahlo vzvalovano (2). Vidljivost bo nad 10 km.

Junijski temperaturni rekord je 37,5 stopinje Celzija, ki so ga namerili v Metliki, a zelo verjetno je, da bo v prihodnjem tednu padel. V času med približno 26. in 30. junijem naj bi nas dosegel nov vročinski val, ki bo trajal vsaj dva do štiri dni. Po nekaterih napovedih naj bi se na Balkanu in v Italiji živo srebro dvignilo tudi do 40 stopinj Celzija. Pri nas naj bi bilo najbolj vroče na vzhodu in jugovzhodu države, kjer se bodo temperature po napovedih dvignile do približno 37 stopinj Celzija.

Uživajmo torej v prijetno zmernih temperaturah, dokler trajajo.

Drugod po državi bo danes dopoldne pretežno jasno. Popoldne bo več spremenljive oblačnosti, v notranjosti bodo nastajale plohe in nevihte, ki se lahko zavlečejo v večer. Pihal bo južni do jugozahodni veter.

Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 30 °C.

Jutri bo prevladovalo sončno vreme, popoldne se bodo predvsem nad hriboviti kraji pojavljale posamezne plohe in nevihte. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 27 do 31 °C.

Obeti

V petek bo deloma sončno, popoldne bodo nastale plohe in nevihte. V soboto bo spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se lahko pojavljajo tudi v dopoldanskem času.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija