PRI ZNANEM CHEFU SO VEGANI NEDOBRODOŠLI: Val komentarjev, protesti pred restavracijo (VIDEO)

Svet

Avstralski chef John Mountain je nedavno postal zvezda novic po tem, ko je sprožil burne odzive veganov in požel pohvale vsejedcev. V svoji restavraciji je namreč po negativnem komentarju ene izmed rastlinojedk, prepovedal vstop kar vsem veganom. Kaj se je dejansko zgodilo?

Vse se je začelo, ko je omenjeno veganko zanimalo, ali je mogoče pri njih pojesti tudi kaj brezmesnega. Chef ji je prijazno ponudil zelenjavno prilogo, njoke in solato, vendar je bila zaradi nepričakovane gneče postrežena z zamikom. Veganka, lačna in ogorčena, je na družbenih omrežjih izrazila svoje razočaranje. Poudarila je, da ji je bila ponujena le ena veganska jed, za katero je morala odšteti kar 32 dolarjev, piše PerhNow.

Njen odziv ni ostal neopažen, saj je javno kritizirala chefa z besedami: "Mislim, da je izjemno pomembno, da so restavracije sposobne ugoditi vsem. Vaša restavracija priča o pomanjkljivem kuharskem znanju. Upam, da boste izboljšali svojo ponudbo." Na to je Mountain odgovoril s provokativno izjavo: "Hvala za vaš negativen odziv. Svet naj sliši vašo zgodbico, a vesel bom, če vas nikoli več ne vidim. Kako otročje. Vi in vaši veganski kolegi odslej mirno jejte drugje, saj k nam nimate vstopa."

Sledil je val komentarjev na socialnih omrežjih, nekateri vegani pa so celo protestirali pred Johnovo restavracijo Fyre.

Johnov meni nasploh temelji na mesnih jedeh, kar je jasno razvidno iz njegove knjige z naslovom 'Pujs', ki vključuje kopico receptov s svinjino. Mnogi so se strinjali z njegovim stališčem, da bi morali gostje vedeti, kaj lahko pričakujejo v njegovi restavraciji. Eden od spletnih komentatorjev je zapisal: "Vegani pričakujejo, da se jim bodo prilagodili v restavraciji, kjer strežejo meso, a poskusite v veganski restavraciji naročiti zrezek – linčali vas bodo. Dvoličnost in predrznost!"

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pinkopalinko |  09 .07. 2023 ob  14: 03
hiphop - če sem rasist, potem v moji restavraciji ne bo ,zamorcev? Če sem šovinist, potem ne bo čifurjev?
JKDWingChun |  08 .07. 2023 ob  23: 46
10
Ma ke član! V svoji restavraciji itak lahko spejme ali pa ne kogar on želi ali ne želi. Sej se zato tudi reče LASTNA!
To kam je prišlo danes s temi zelenjavarji je pa too much lej! Ne pravim da morajo ono jest meso ali mi ostali da bi morali jest veggi scene..vsak naj jé zase kar njemu paše! Zakaj nekaj vsiljevat tvoje prepričanje? A če je en narkoman in bo reku po tv da je to super in zakon itd. Boste temu sledili? Verjetno ne( če imate kaj pameti) in se boste odlocili po svoji volji, je tako? Isto je s prehranjevanjem! In dejte ze nehat nabijat s temi vegiterjanci in vegani ker so kot podrepna muha
alfa |  08 .07. 2023 ob  18: 37
14
odlična novica...vegetarijance še nekako odobravam in razumem,ali vegani pa so klasa zase...in ja,če ima kdo svojo lastno restavracijo lahko pusti noter kogar on želi ,pa naj protestirajo kolikor hocejo
ZigaZois |  08 .07. 2023 ob  17: 08
16
Upam, da bo zdaj še kdo imel jajca in povedal tem domišljavcem kar jim gre.
manemebasat |  08 .07. 2023 ob  16: 30
15
Bravo!
vseved |  08 .07. 2023 ob  14: 48
20
Pravilna odločitev.