PRI SVETEM ANTONU HIŠA V PLAMENIH: Požar povzročil za 60.000 evrov škode

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 33 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 111 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in eno tatvino, zaradi kršitev javnega reda pa je bila ena intervencija.

Fotografiji sta simbolični.

Včeraj ob 12.20 je v Dvorih zagorela hiša, o čemer smo že poročali. Stanovalka je naložila v zgornjem delu hiše drva v peč in odšla v spodnji del, so danes zapisali na PU Koper. Ko je zagorelo, so poskusili domači gasiti, vendar neuspešno. Gasilci so požar pogasili, po nestrokovni oceni pa je za približno 60.000 evrov škode. Poškodovan ni bil nihče. Po prvih podatkih je bil vzrok požara dotrajanost dimnika.

V Pivki so policisti zasegli osebni avto 39-letnemu domačinu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,21 mg/l. Sledi mu plačilni nalog in obdolžilni predlog.

Odkrili in zasegli ponaredbe

Včeraj popoldan je na mejni prehod Starod pripeljal 31-letni voznik tovornega vozila, državljan Hrvaške. Pri sebi je imel ponarejeno tovorno (CMR) listino. To so mu zasegli, sledi kazenska ovadba. Vozniku in pravni osebi podjetja je bila izrečena tudi globa za neupoštevanje omejitve vožnje za tranzit.

Policisti so na mejnem prehodu Jelšane pri opravljanju mejne kontrole ugotovili, da ima 53-letni državljan Srbije na zadnjem delu vlečnega vozila nameščeno ponarejeno registrsko tablico. To so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba.

Danes zjutraj je na mejni prehod Starod pripeljal 62-letni voznik tovornega vozila, državljan Hrvaške. Pri sebi je imel ponarejeno CMR listino za prevoz blaga. To so mu zasegli, sledi kazenska ovadba. Vozniku in pravni osebi podjetja je bila izrečena tudi globa za neupoštevanje omejitve vožnje za tranzit.

Ukradel taksimeter in z gasilnim aparatom pošprical notranjost vozila

V Portorožu je nekdo vlomil v parkiran osebni avto. Ukradel je taksimeter, zatem pa s prahom gasilnega aparata pošprical notranjost.

Ilegalne migracije

V Podgorju so policisti obravnavali 13 državljanov Turčije in enega državljana Kosova. Ugotovili so, da je 21-letni državljan Kosova, z urejenim statusom v Italiji, vodič. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi mu kazenska ovadba. V Abitantih pa so obravnavali državljana Bangladeša. Vsi so nelegano prestopili državno mejo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija