Preživel padec iz 15. nadstropja

Britanec Tom Stilwell je preživel padec iz 15. nadstropja zgradbe v novozelandskem Aucklandu, poročajo tamkajšnji mediji.

20-letni Stilwell je z balkona sosednjega stanovanja v stanovanjski stolpnici padel okoli 2. ure ponoči, ko se je poskušal spustiti na svoj balkon, ki je neposredno pod sosedovim. Njegovi prijatelji so povedali, da je Stilwell pri padcu utrpel več zlomov in notranjih poškodb, vendar je "v redu" in "zelo srečen človek".

Po navedbah prijateljev je Britanec ugotovil, da je brez ključev stanovanja, zato je prosil sosedo, ali lahko z njenega balkona spleza do svojega stanovanja. Soseda Geraldine Bautista je za New Zeland Heralnd povedala, da je bil Stilwell "malo opit", a vljuden.

"Nisem se bala zanj - prosil je le: 'Ali lahko skočim z vašega balkona? Ne bom vas motil, samo dovolite mi, da uporabim vaš balkon," je dejala. "Nisem si mislila, da bo res to naredil. Pri sebi sem si mislila: V redu, naj pogleda, da bo videl, da je to nemogoče. Nisem verjela, da bo skočil, ker je res strašljivo."

Toda Stilwell se je hitro pognal čez ograjo, preden bi ga lahko ustavila. Njegov padec je ublažila streha sosednje zgradbe približno 13 nadstropij nižje.

Deli novico: