PRESLEYJA BO UPODOBIL AUSTIN BUTLER: V filmu bo zaigral tudi Tom Hanks (VIDEO)

Svet

Avstralski režiser Baz Luhrmann se bo lotil režije biografskega filma o kralju rock and rolla Elvisu Presleyju. Na avdiciji za glavnega igralca je prepričal 27-letni Austin Butler, ki naj bi po pisanju hollywoodskega Deadline pometel s konkurenco, v kateri so bili tudi bolj prepoznavni igralci, kot so Harry Styles, Ansel Elgort in Miles Teller.

V filmu bo kot Presleyjev menedžer, s katerim je pevec 20 let sodeloval in se zapletal v konflikte, nastopil Tom Hanks.

Film, za katerega je Luhrmann scenarij spisal s Craigom Pearceom, bodo začeli snemati v začetku prihodnjega leta v Avstraliji.

Biografski film bo predstavil Presleyja vse od njegovih začetkov do vrhunca slave in zatona, še piše Deadline.

Elvis Presley (1935-1977) je svoj prvi večji uspeh doživel s skladbo Heartbreak Hotel, ki je bila že v prvem tednu prodana v 1,5 milijona izvodih. Na glasbenih lestvicah je kraljeval s številnimi uspešnicami, mladim se je zdela privlačna tudi njegova samosvoja podoba. Njegova slava je še zrasla, ko je postal tudi filmska senzacija. S pojavom Beatlov je šel rock'n'roll svojo pot, Elvis se je začel umikati v samoto.

Kljub veliki oboževanosti se je v zasebnem življenju počutil osamljenega. Leta 1977 so ga našli neodzivnega v kopalnici. Vzrok smrti je bil srčni zastoj, najverjetneje kot posledica predoziranja z zdravili.

Za njim so ostale uspešnice, kot so Love Me Tender, In The Ghetto, Always On My Mind, Jailhouse Rock, It's Now Or Never, Suspicious Minds in Can't Help Falling in Love.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija