PRESENETLJIVO SLOVO DRAGANA KLARICE: Po več kot 20 letih odšel iz gledališča, na njegovo mesto Matej Sukič

Koper

"V petek 4. oktobra zapuščam delovno mesto organizatorja programa v Gledališču Koper. V ponedeljek, 7. 10. 2019, me bo nadomestil nov kolega," je danes medijem sporočil dolgoletni sodelavec gledališča in priljubljen Pirančan Dragan Klarica. Za nekatere presenetljiva izbira, na mestu organizatorja programa ga bo namreč nadomestil še en znan obalni obraz, nekdanji odgovorni urednik Televizije Koper, Matej Sukič.

V koprskih kulturnih krogih odmeva novica, da je iz vrst ekipe koprskega gledališča izstopil tako med kulturniki kot gledalci in tudi širšo javnostjo sila priljubljeni Dragan Klarica.

Klarica, ki je bil koprskemu gledališču zapisan več kot 20 let, je novico, da odhaja sporočil prek elektronske pošte. Želeli smo preveriti, kaj je botrovalo njegovemu odhodu, a ga nismo priklicali na telefon.

Dolgoletna direktorica gledališča, Katja Pegan pa nam je v kratkem telefonskem pogovoru dejala, da je delovno razmerje odpovedal sam. Sicer pa njegove odločitve ni želela dodatno komentirati.

Kdo bo stopil v velike čevlje Klarice?

Za mesto organizatorja programa so v gledališču pred časom pripravili razpis, na katerega se je prijavilo kar 17 kandidatov, od katerih pa sta po navedbah Peganove le dva izpolnjevala vse pogoje.

Za nekatere presenetljiva izbira

Eden od dveh, ki sta izpolnjevala pogoje, je bil novinar, televizijski voditelj in nekdanji odgovorni urednik TV Koper, Matej Sukič. Po tem, ko mu mandata odgovornega urednika niso podaljšali, se je za nekaj časa preselil čez cesto na Radio Koper. Zdaj bo z delom v gledališču pričel v ponedeljek. Kot smo slišali iz kulturniških krogov, naj bi ob tem nekateri zastrigli z ušesi, češ, kakšne  gledališke izkušnje pa ima.

Kaj je torej zares botrovalo presenetljivemu odhodu Klarice zaenkrat ni znano. Gledališče Koper je sicer začelo z novo sezono, jutri in v soboto bo tako tam nastopil priljubljeni Iztok Mlakar.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  07 .10. 2019 ob  12: 24
@Tine
Dej, hodi že enkrat čez neko populistično bluzenje... Ne vrti se vse okoli Popoviča, tudi ko je bil on na oblasti se ni..samo da VI vedno za svoj neuspeh, nesposobnost,... iščete krivca na nasprotini strani..ali pa je to strategija...
Tine |  04 .10. 2019 ob  08: 39
-7
Popovič še naprej kadruje in nastavlja svoje kadre. Bržan je le Popovičeva marioneta. Toliko o Bržanovih spremembah. Sramota!