PRESENEČENJE NA HRVAŠKEM: Milanović naj bi prejel več glasov kot Grabar-Kitarovićeva

Svet

V drugi krog predsedniških volitev na Hrvaškem sta se uvrstila nekdanji premier Zoran Milanović in aktualna predsednica Kolinda Grabar-Kitarović. Kot kažejo vzporedne volitve, ki so jih po zaprtju volišč objavile hrvaške televizije, je prvi nekoliko presenetljivo danes prejel več glasov, in sicer okoli 29,6 odstotka, druga pa 26,4 odstotka.

Potem ko je imela Grabar-Kitarovićeva od poletja v anketah zanesljivo prednost pred protikandidati, je zadnja javnomnenjska raziskava, ki jo je v petek objavila Nova TV, v prvem krogu sicer napovedala največ glasov za nekdanjega socialdemokratskega premierja Milanovića.

Na tretjem mestu naj bi končal neodvisni kandidat Miroslav Škoro, ki so mu vzporedne volitve pokazale 24,1 odstotka glasov podpore. Sledi neodvisni poslanec v evropskem parlamentu Mislav Kolakušić s 5,8 odstotka glasov. Ostalih sedem kandidatov je pod petimi odstotki.

Današnjega prvega kroga hrvaških predsedniških volitev se je do 16.30 udeležilo 38,8 odstotka volivcev, kar je približno 2,5 odstotne točke več kot v prvem krogu predsedniških volitev leta 2014, je objavila državna volilna komisija.

Prve delne rezultate bo državna volilna komisija začela objavljati na svoji spletni strani ob 20. uri. Napovedali so, da bodo do 22. ure imeli tudi prve neuradne izide prvega kroga sedmih hrvaških predsedniških volitev.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija