PREBRISANA ZAKONCA DRŽAVO OPEHARILA ZA 60 TISOČAKOV: Kako jima je to uspelo?

Svet

Policisti iz italijanskega Tržiča so stopili na prste prebrisanima državljanoma Bangladeša, ki sta bivala v Italiji in od države črpala različne vrste pomoči, nato pa sta se skupaj s tremi otroki preselila v London, a uradnega bivališča nista spremenila. Pomoč je na njun račun še naprej prihajala, v petih letih sta si tako neupravičeno prilastila skoraj 60.000 evrov.

Fotografija je simbolična. 

Zakonca iz Bangladeša sta se že jeseni 2015 iz Tržiča preselila v London, a se pri selitvi nista vpisala v seznam AIRE, v katerega se morajo vpisati vsi, ki se preselijo na tuje, poroča Primorski dnevnik. Od Italije sta zato še naprej prejemala ekonomsko pomoč in razne prispevke, namenjene osebam v stiski. V petih letih sta tako še naprej prejemala invalidsko pokojnino, nadomestilo za brezposelnost, prispevek za družinske člane, bonus za otroke, t. i. Renzijev bonus in socialno stanovanje ter oprostitev davka TARI, piše tržaški medij. Protipravno sta si tako prilastila skoraj 60.000 evrov.

Na nepošteno početje tujcev so najprej postali pozorni lokalni policisti, ki so se povezali s finančnimi policisti, v preiskavi pa so nato sodelovali še sodni policisti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija